Україна може тільки реагувати на провокації Кремля на своїх територіях, але повноцінно протистояти російським військам поки що не в силах.


Принаймні, у цьому впевнений британський військовий експерт Глен Грант. Він зазначив, що на даний час інших варіантів, окрім як вчасної реакції, у нас просто немає. Перемога в очікуванні зміни влади у Росії приречена на провал, хоча б тому, що найближчим часом цього не станеться:

"….або Путін продовжить робити те, що робить, або Путін змінить поведінку. У цьому сенсі російська сторона домінує", — наголосив він.

Популярні новини зараз
"Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо
Показати ще


На думку Гранта, Росія не просто застосовує важіль військової агресії, вона тисне на Україну з інших боків: на Азовському морі, в економічному плані, правовому, соціальному, використовує політичний шантаж.

При цьому на дипломатичному рівні наша держава повинна піти іншим шляхом, тобто застосовувати "зброю ворога проти нього самого".


І мова тут іде не стільки про автомати та БТР, скільки про інші маневри:

"Нічого з цього Україна не використовує проти Росії. Треба створити групу з умовно 20 тямущих людей, які сядуть і вирішать, що Україна повинна зробити; що може зробити; чого не повинна робити; чи повинна робити те, що робить; вести переговори про рибальство в Азовському морі, які ось нещодавно продовжилися", — підкреслив експерт.

Блокада Азовського моря
Блокада Азовського моря


Грант додав: Україні варто застосовувати в першу чергу критичне мислення, адже тільки така тактика принесе плоди і дасть шанс вплинути на РФ на довгострокову перспективу:

"Але я гадаю, що Путін все одно продовжуватиме цю війну, бо він присвятив себе їй", — підсумував він.


Дивіться: арсенал зброї путінських найманців на Луганському напрямку


Нагадаємо, командир легендарного екіпажу розповів, як Лисичанськ звільняли від окупантів.
Як повідомляв Знай.ua, морський піхотинець показав реальну ціну життя на фронті.
Також Знай.ua писав, зниклий без вісти екіпаж чотири роки шукають в Азовському морі.