Боєць Назар Опришко тривалий час захищав Україну на фронті, пройшов гарячі точки, які фактично увійшли в історію, як найкривавіші: Донецький аеропорт та Маріупольський напрямок. Рятував життя побратимам, а тепер змушений сам за нього боротися.


У нього відмовляють нирки, лікарі запевняють: єдина надія тільки на трансплантацію, але коштує вона десятки тисяч доларів. Товариші по службі та волонтери з усієї країни допомагають йому, чим тільки можуть. Нещодавно Опришко навіть отримав офіційне почесне звання: "Народний Герой України".

"Назар пройшов Майдан, отримав поранення. З Майдану відразу пішов добровольцем на схід, де отримав чотири поранення, чисельні контузії, переніс операцію на серці. Зараз у Назара виявили п'ятий рівень ниркової недостатності - боєць потребує термінової пересадки нирки! На це потрібні великі кошти. Він рятував нас з вами! Тепер рятуймо його ми разом!", - коментує волонтер Галина Абрам`юк.

Популярні новини зараз
Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону
Показати ще


Цікаво, що до фронту він зарекомендував себе як талановитий діджей та звукорежисер, але коли почалася Революція Гідності, одразу пішов на Майдан, згодом – добровольцем на Схід.


Батьки думали, що син на гастролях, аж поки його не поранили у Донецькому аеропорту. На передовій Назар і в розвідку ходив, і зброярем був.

"В нього вже були серйозні проблеми зі здоров`ям. Тому він не міг офіційно оформитися у силових структурах. Він хотів воювати, тому робив це у складі добровольчих підрозділів", - пояснив керівник Івано-Франківської обласної УНСО Ігор Жовтуля.


Про хворобу Назар дізнався не так давно. Спочатку вважав – підвело серце, а виявилося - ниркова недостатність останнього ступеня. Відлік іде буквально на дні, але люди з усіх областей не залишають бійця на самоті з бідою, регулярно збираючи кошти на його лікування.


Дивіться: Боєць Назар Опришко потребує допомоги на лікування


Нагадаємо, українським військовим пообіцяли підвищити зарплати.
Як повідомляв Знай.ua, у мережі показали, як працює секретний підрозділ ЗСУ.
Також Знай.ua писав, легендарні українські військові водолази розповіли, як захищають акваторію від ворога.