У вівторок, 30 жовтня, з ініціативи української сторони на засідання збирається Рада Безпеки ООН, щоб обговорити ситуацію, що склалася на Донбасі.

Про це заявив Олег Ніколаєнко - член Постійного представництва України при ООН, передає "Укрінформ".

"Рада Безпеки ООН у вівторок, 30 жовтня, проведе відкрите засідання, присвячене ситуації в окупованих районах Донецької і Луганської областей. Захід відбудеться за ініціативи України разом з групою друзів в Раді Безпеки", - повідомив він.

Минулого разу засідання проводили 29 травня.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще

"Як ми бачимо, з тих пір ситуація тільки загострюється. Російська Федерація і підтримувані нею бойовики регулярно порушують режим припинення вогню на Донбасі, що призводить до жертв серед мирного населення і знищення критично важливої інфраструктури", - зазначив дипломат.

Ніколаєнко додав також, що засідання запланували на 30 жовтня, оскільки зовсім скоро на Донбасі мають відбутися так звані "вибори", які активно анонсуються окупаційними "владою" і Москвою.

"Україна та її партнери неодноразово заявляли, що у разі їх проведення, РФ грубо порушить взяті на себе зобов'язання в рамках Мінських домовленостей, а самі по собі так звані "вибори" є нікчемними", - підкреслив дипломат і додав, що у зв'язку з цим Україна наголошує, що сформована ситуація "потребує термінової реакції" від представників Радбезу ООН.

"Також плануємо інформувати міжнародне співтовариство про порушення прав людини в тимчасово окупованому Криму і про російські провокації в Азовському морі", - додав дипломат.

Обговорення повинне початися о 15:00 (21:00 за Києвом).

Нагадаємо, як повернути Азовське море: експерт стривожив українців екстремальним сценарієм, буде гаряче.

Як раніше повідомляв "Знай. ua", ЄС і США можуть назавжди вигнати Росію з Азовського моря.

Також "Знай. ua" писав, що Росія зі страху пригрозила "зміцнити кордон". РФ буде "вибудовувати на кордоні з Україною оборонні ешелони".