Росія – не тільки найбільш "логічна", але й "найграмотніша" країна. Високопоставлені громадяни однієї сусідньої держави, публікуючи санкційний список проти України, допустили понад 10 граматичних помилок, та ще і внесли туди помилково не ту людину, передає видання Гордон. Ну не знають, як пишуться українські прізвища – це півбіди. Але виявилося, що Росія ще і забанила не того Карася – однофамілець людини, якого мала на увазі країна - галерист і не має ніякого відношення до політики.

В опублікованому на сайті російського уряду списку санкцій в щодо 322 фізичних осіб і 68 компаній з України як мінімум 13 прізвищ (понад 4%) написані з орфографічними помилками. Російська влада опублікували ПІБ українців російською та українською мовами. Найбільше помилок вони допустили в українському написанні прізвищ. зокрема, нардеп від БПП Олександр Бригинець (укр. Бригинець) записаний як "Брігінець". Член депутатської групи "Відродження" Євген Геллер (укр. Євгеній) названий "Євген". Бізнесмен Костянтин Григоришин (укр. Григоришин) записаний як "Грігорішин"; нардеп від "Народного фронту" Лілія Гриневич (укр. Гриневич) – "Гріневич"; глава СБУ Василь Грицак (укр. Грицак) – "Гріцак", глава Державної служби геології та надр України Олег Кирилюк (укр. Кирилюк) – "Кірілюк", депутат від Опозиційного блоку Юрій Мірошниченко (укр. Мірошниченко) – "Мірошніченко"; уповноважений президента України у справах ветеранів Вадим Свириденко (укр. Свириденко) – "Свіріденко"; позафракційний нардеп Борислав Береза (укр. Береза) – "Берьоза"; бізнесмен Олександр Тютюнників (укр. Тютюнников) – "Тютюнників". У віце-спікера Верховної Ради Оксани Сироїд в уряді РФ переплутали російське написання прізвища, назвавши її "Сироєд". Прізвище нардепа від БПП Ігоря Гриніва неправильно написали і в російському, і в українському варіантах, – "Грынев" і "Гринєв". Крім того, в список санкцій РФ проти України потрапив Євген Валерійович Карась, засновник художньої галереї в Києві. На думку художника, його переплутали з лідером націоналістичної організації С14 Євгеном Васильовичем Карасем.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що у Путіна втопили в санкції не того Карася.

У скандальний російський санкційний список, в який увійшли 322 прізвищ і 68 підприємств, замість активіста праворадикальної громадської організації "14" Євгена Карася потрапив його однофамілець Карась Євген Валерійович. Відомо, що останній є галеристом і поки невідомо, за що він потрапив під санкції.

Популярні новини зараз
Погрожують відключенням та вимагають гроші: українці скаржаться на терор "газовиків" Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

А у Путіна санкції назвали "запрєдєльним" кроком, хоча поки він більше виглядає як винятковий "бєспрєдєл"

Знай.uа писав, що в список потрапили топ-менеджери Ахметова і Новинського.