Зовнішня розвідка Росії направляє фейкові повідомлення від імені посольства України в США. Саме вона стоїть за кібератакою проти визнання в США Голодомору геноцидом.

Про це повідомив посол України в США Валерій Чалий.

"Буквально вчора було звернення пранкерів від імені посла за дорученням президента до мерів, губернаторів штатів. Це системна атака, йде не один місяць. По телефону. Всі офіси губернаторів тепер з нами контактують. Намагаємося реагувати", - зазначив посол в коментарі "Громадському".

За словами Чалого, для своїх провокацій зовнішня розвідка РФ використовує такі питання, як економічні зв'язки, туризм і визнання Голодомору геноцидом українського народу.

"Це була спроба протидіяти визнанню Голодомору геноцидом. Вони спізнилися, але якби почали раніше - могли б мати успіх", - додав посол.

Він зазначив, що ці пранкери - команда з Москви, представники зовнішньої розвідки Росії.

Раніше посольство України в США спростувало свою причетність до запитів, які надсилали американським губернаторам від імені посла про нібито проведення телефонних розмов з послом або вищим керівництвом України.

Нагадаємо, НАТО допомагає Україні створити потужний центр, який вбереже країну від кібератак і втручання ворогів.

Цю інформацію повідомив генеральний секретар Альянсу Йенс Столтенберг.

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу
Показати ще

Столтенберг зазначив, що новий центр стане для України надійним захистом від спроб вторгнення або злому кіберсітей.

Як повідомляв портал "Знай.ua", пранкери з Росії дзвонили міністру оборони від імені Порошенка і вимагали його відставки.

Також "Знай.ua" писав, МЗС Британії звинуватило ГРУ РФ у організації "невибіркових та безрозсудних" кібератак по всьому світу.