В Техасі вшанували пам'ять жертв Голодомору

Голодомор в Україні

Про це стало відомо з офіційної сторінки Посольства України в США. Американські міста все частіше долучаються до подібних заходів. Так, наприклад, 10 листопада вперше пройдуть скорботні заходи в Остіні. Розпорядження підписав мер міста Стів Адлер.


Події в Україні 32-33 років в США визнали геноцидом українського народу. Для подібних заходів адміністрація обирає дати в жовтні-листопаді. "Столиця штату Техас, місто Остін, офіційно приєдналася до вшанування 85-ї річниці Голодомору-геноциду 1932-33 років в Україні", - йдеться в офіційному повідомленні.


В Україні вже відреагували на таку заяву США. В дипломатичній місії висловили подяку. Також зазначили, що це вагомий внесок у спільні зусилля з відновлення історичної справедливості.

Популярні новини зараз
ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі
Показати ще


Раніше було відомо, в США прийняли рішення про офіційне визнання Голодомору та підписали відповідний указ. Також у документі прописано, що необхідно поширювати інформацію про штучної трагедії на території України.

Нагадаємо, раніше Сенат США офіційно визнав смерть мільйонів.

Українців сколихнула новина про те, що Сенат США визнав Голодомор 1932-1933 років геноцидом українського народу.

Прийнята резолюція також засуджує систематичні порушення прав людини, вчинені радянським урядом проти українського народу


Як повідомляв портал "Знай.uа" сталінські репресії? Ні, не чули. Росіяни вразили незнанням історії.

Посольство України в США, Крайовий комітет США для визнання Голодомору геноцидом і українці Великого Вашингтона приєдналися до міжнародної акції "Запали свічку пам'яті", приуроченої до 85-річниці Голодомору-геноциду в Україні.


"Знай.uа" писав, в Україні на місто-мільйонник стало менше.