У суботу, 3 листопада, президент Петро Порошенко і Вселенський патріарх підписали у Стамбулі угоду про співпрацю та взаємодію, яка стосується процесу створення незалежної української церкви.

Про це повідомили в прес-службі Адміністрації президента України.

Президент України Петро розпочав зустріч зі Вселенським патріархом Варфоломієм у Стамбулі в рамках його офіційного візиту до Туреччини, повідомив прес-секретар глави України держави Святослав Цеголко.

За підсумками зустрічі в Стамбулі Порошенко і патріарх Варфоломій підписали угоду про співпрацю та взаємодію між Україною і Константинопольським патріархатом.

Популярні новини зараз
Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам
Показати ще

"Угода, яку ми сьогодні підписали, завершує цей процес ... створює всі умови для того, щоб процес надання, точніше підготовки, до Собору, процес надання Томосу був проведений абсолютно в чіткій відповідності з канонами православної церкви", - сказав П.Порошенко журналістам після зустрічі в Варфоломієм у Стамбулі.

Глава Української держави назвав цей день, 3 листопада, історичним.

Він також подякував Вселенському патріарху за теплу і "повної мудрості зустріч".

Патріарх Варфоломій після підписання угоди сказав:

"Я впевнений, що рішення про автокефалію призведе до єдності та об'єднання всіх православних в Україні".

Вітаю всіх з підписанням Угоди про Співробітництво та Взаємодію між Україною та Вселенським Патріархатом

Geplaatst door Петро Порошенко op Zaterdag 3 november 2018

Нагадаємо, скандальний патріарх РПЦ Кирило впевнений, що Томос для України, наданий Константинополем - це "глобальне замовлення", щоб знищити Російську православну церкву.

Як повідомляв портал "Знай.ua", після надання Україні автокефалії у РПЦ назріває декілька доленосних змін, одна з яких - імовірне позбавлення сану очільника престолу Московського "путінослав'я" патріарха Кирила.

Також "Знай.ua" писав, Вселенський патріарх Варфломій підтвердив намір надати українській православній церкві Томос.