Луганська ТЕС може припинити роботу через брак вугілля, запасів якого вистачить лише на декілька днів роботи. Про це повідомив народний депутат України Сергій Шахов ("Наш край").

"В області склалася дуже вибухонебезпечна ситуація. Існує технічна можливість переходу роботи станції на природний газ, собівартість 1 кВт електроенергії становитиме близько 5 грн", – сказав він.

Шахов повідомив, що запас вугілля на ЛуТЕС станом на сьогодні складає 13,6 тис. тон, що на 116,6 тис. тон менше норми накопичення і запасів вугілля згідно із графіком, затвердженим Міненерговугілля.

"Я направив листи Прем’єр-міністру України, голові НКРЕКП, НАК "Нафтогаз України" стосовно сприяння найшвидшому вирішенню питань постачання природного газу на ТЕЦ і ЛуТЕС, а також врегулюванню компенсації різниці в тарифах при переході ЛуТЕС на природний газ", – зазначив нардеп.

Варто зазначити, що згідно із даними Міненерговугілля, поставки на ЛуТЕС припинилися 12 жовтня 2018 р. 11 жовтня було здійснено останню поставку антрацитового вугілля в обсязі 6,8 тис. тон.

Популярні новини зараз
Потрібно мобілізувати у першу чергу: ексчиновник розповів, хто має поповнити лави захисників Українцям виплатять матеріальну допомогу: хто отримає гроші і як оформити заявку Встановлення інвалідності буде проходити по новому: які документи готувати для МСЕК Будете робити це перед працівниками ТЦК – сядете на 8 років: українців суворо попередили
Показати ще

Раніше ж повідомлялося, що відбулася робоча зустріч у Кабміні, де обговорили питання вугільної галузі. Під час наради Сергій Шахов виступив із заявою від Профспілок гірників, вимагаючи провести негайні кадрові зміни і відсторонити, як мінімум, двох генеральних директорів, керівників об’єднань "Лисичанськвугілля" і "Первомайськвугілля".

Дивіться: "Кабмін повинен піти у відставку", - Сергій Шахов

Нагадаємо, Шахов розповів, чому скаржитися чиновникам – марна справа.Як повідомляв "Знай.ua", Шахов викрив проданих "кнопкодавів" у Раді, результати шокують. Також "Знай.ua" писав, Шахов завалив Гройсмана та Реву болючими питаннями.