Українцям зараз доводиться йти на крайні заходи, щоб отримати субсидію, адже комуналка для багатьох стала не підйомною Про це розповів депутат від партії "Наш край" Сергій Шахов.

Політик підкреслив, що у проекті бюджету на наступний рік на субсидії планують виділити набагато менше коштів, незважаючи на підняття всіх комунальних тарифів.

"Піднімав питання з трибуни і ставив його Гройсману особисто, тому що є голова, який відповідає в Кабміні за ці запитання. В 2018 році в бюджеті було закладено 71 мільярд гривень, в 2019 році в бюджет заклали всього-на-всього 55 мільярдів гривень, це на 16 мільярдів менше", – зазначив Шахов.

"Я запитав, чому так поставили. Що, люди стали жити краще? На7,3% сьогодні йде погіршення економіки в нашій державі. Це й девальвація гривні, вона передбачається. Й інфляція передбачається на 7,3%. Відповіді я не отримав належної. Я запитав і Реву, міністра соціальної політики, і також не отримав відповіді", – додав він.

Шахов відмітив, що на сьогодні рішення цього питання перш за все полягає у розпуску Кабміну, який не думає про інтереси звичайних українців.

Популярні новини зараз
Погрожують відключенням та вимагають гроші: українці скаржаться на терор "газовиків" Летальність приблизно 52%: ВООЗ застеріг про спалах небезпечного вірусу Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

"Наш край" наполягає сьогодні, знову таки, розігнати весь Кабмін, перезавантажити на український Кабмін. Вистачить сьогодні іноземцям керувати країною. І все ж таки звернути увагу на людей, які пенсіонери, це афганці, це сьогодні чорнобильці. Люди, які сьогодні повинні отримати пільги і отримати свої пенсії. На жаль, що я вчора почув в Луганській області, люди розлучаються. Уявіть собі, 80 років людям і вони між собою повинні розлучитися, щоб отримувати субсидії. Виписувати дітей із своїх квартир", – розповів політик.

Як додав Шахов, заборгованість по ЖКГ на сьогодні склала 40 мільярдів гривень, бо люди не в змозі платити за комуналку.

"Я зареєстрував електронну постанову на сайті президента, щоб розігнати Кабмін ще до виборів. І таким чином виправити ситуацію і дати всім, хто потребує сьогодні взагалі, пільги, субсидії. Вони повинні їх отримати", – зазначив нардеп.

Дивіться: Чим закінчаться гучні справи депутатів? Сергій Шахов

Нагадаємо, Шахов розповів, чому марно скаржитися чиновникам. Як повідомляв "Знай.ua", Шахов показав очевидну вигоду "євроблях", яку вперто не бачить Кабмін. Також "Знай.ua" писав, українським шахтарям вже кілька місяців поспіль не платять грошей.