У четвер, 8 листопада під час засідання постійної ради ОБСЄ у Відні, виконуючий обов'язки заступника голови місії США при ОБСЄ Грегорі Макріс заявив, що санкції США проти Росії, пов'язані з мінськими домовленостей щодо врегулювання конфлікту в Донбасі, будуть тривати до повного виконання Москвою своїх зобов'язань в рамках Мінська, а пов'язані з Кримом санкції – до повернення півострова Україні. Про це повідомляє Укрінформ.

Так представник США в ОБСЄ Грегорі Макріс підкреслив, що Америка не визнає анексію півострова, санкції будуть діяти поки під контроль України не повернеться законна частина її території.

"Сполучені Штати повністю підтримують суверенітет, незалежність і територіальну цілісність України в рамках міжнародно визнаних кордонів. Ми не знаємо і ніколи не визнаємо цілеспрямовану анексію Криму. Ми приєднуємося до наших європейських та іншим партнерів у підтвердженні того, що наші санкції проти Росії, пов'язані з Мінськом, будуть залишатися в силі, поки Росія не імплементує повністю свої зобов'язання в рамках Мінська. Окремі пов'язані з Кримом санкції будуть залишатися в силі, поки Росія не поверне півострів під повний контроль України", - повідомив Маркіс.

Також він зазначив, що в даний час Росія продовжує перешкоджати мирному процесу на Донбасі, а також загальмувала переговори між спецпредставником Держдепартаменту Куртом Волкером і помічником президента РФ Владиславом Сурковим.

Популярні новини зараз
Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

"Ми закликаємо Росію почати серйозні переговори щодо того, як завершити конфлікт, поліпшити безпеку і гуманітарну ситуацію для місцевих жителів, імплементувати Мінськ", - заявив Макріс.

Він також вказав на агресивні дії Росії в Азовському морі, де вона перешкоджає міжнародному морському повідомленню з українськими портами, що "демонструє порушення Москвою суверенітету і територіальної цілісності України".

"Росія посилює свою окупацію Криму військовою присутністю на півострові, що веде до зростання напруженості і провокацій в Чорному морі", - підкреслив представник місії США при ОБСЄ.

Нагадаємо, міністерство фінансів США розширила санкції проти Росії через анексію Криму і війну на Донбасі. Вони ввели додаткові обмеження по відношенню до трьох фізичних осіб і дев'яти компаній.

Як повідомляв портал "Знай.uа", у Вашингтоні заявили про намір ввести додаткові санкції щодо Росії. Причиною тому стало хронічне невиконання РФ умов, передбачених міжнародним законодавством щодо контролю над хімічною зброєю.

Також "Знай.uа" писав, Кремль запізнився з введенням нових санкцій проти України, вони не принесуть ніякого ефекту. Україна встигла спрямувати економічні зусилля на Захід, і вже віддалилася від Російської Федерації.