Україні запропонували "зняти питання Криму" в обмін на врегулювання ситуації на Донбасі.

Про це повідомив представник України у підгрупі з безпеки Тристоронньої контактної групи в Мінську Євген Марчук.

За словами Марчука, йому неодноразово надходили пропозиції "зняти питання Криму" і таким чином врегулювати ситуацію на сході України, - передає "112 Україна".

конфлікт на сході

За його словами, одним з варіантів вирішення конфлікту на сході країни є офіційна відмова України від анексованого Криму.

Популярні новини зараз
Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Виняток із правил: хто з українців може законно не платити за доставку газу Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone
Показати ще

"Я беру участь ще у двох міжнародних платформах по Донбасу, то на каву-брейковых паузах кажуть, що якщо Україна офіційно відмовиться, зніме кримську проблему, то це може бути серйозна платформа для вирішення питань на Донбасі", - розповів Марчук.

Донбас

Він зазначив, що при цьому переговорники не дають гарантій, що і після цього питання Донбасу буде вирішено остаточно. При цьому Марчук не уточнив, від кого саме надходять подібні пропозиції.

"Вони кажуть, що це не остаточне рішення, мовляв, це приватна. Але розмови ведуть зі мною не приватні особи", - додав він.

Так за словами представника тристоронньої групи, подібні пропозиції вже й раніше звучали. Наприклад, 19 лютого 2017 року відоме американське видання The New York Times писало, що народний депутат України від Радикальної партії Андрій Артеменко розробив так звану концепцію злагодження конфлікут між Україною і РФ, вона була нібито передана тодішньому раднику Дональда Трампа Майклу Флінну.

Крим після хімічної атаки

За інформацією видання, план врегулюваня конфлікту на Донбасі передбачав виведення російських військ зі сходу України та проведення всеукраїнського референдуму, на який винесуть питання про здачу Криму в оренду Росії на 50 або 100 років. Артеменко заявив, що план розробляла група депутатів з різних парламентських фракцій, включаючи опозицію, але спростував, що в його концепції згадувалася передача Криму в "оренду".

Нагадаємо, українці вшанували пам'ять молодого бійця, наймолодшого "Кіборга" Сергія Табалу, який пройшов Майдан та в 2014 загинув у бою за Донецький аеропорт.

Як повідомляв портал Знай.ua, обірвалося життя відомого лікаря Олега Кушнірука, який рятував українських бійців.

Також Знай.ua писав про те, що за останню добу на сході України російські терористи 7 разів відкривали вогонь у бік українських захисників. Наші дали відсіч бойовикам.

Дивіться: Бойовики виселяють людей з будинків та розташовують там свої позиції