Євросоюз не визнаватиме і буде засуджувати так звані «вибори» 11 листопада, які збираються провести бойовики ДНР і ЛНР на тимчасово окупованих територіях україни – Донеччини та Луганщини.

Про це заявила представниця Євросоюзу з питань зовнішньої політики і безпеки Федеріка Могеріні.

Представник ЄС з питань зовнішньої і безпекової політики Федеріка Могеріні

"ЄС вважає, що так звані "вибори", які заплановані на 11 листопада, є незаконними і нелегітимними і не визнає їх. ЄС засуджує ці "вибори", оскільки вони суперечать міжнародному праву, підривають зобов'язання та зобов'язання, взяті мінськими угодами, і порушують суверенітет і закони України", – пояснює Могеріні.

Представниця Євросоюзу нагадала, що угоди, які були підписані в Мінську, повинні передбачати проведення місцевих виборів відповідно до українських законів, а також стандартів ОБСЄ. Таким чином, вибори в ОРДЛО є нелегітимними.

Популярні новини зараз
Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося
Показати ще


"Ми очікуємо, що Росія повною мірою використовує свій значний вплив на сепаратистів, яких вона підтримує. Положення мінських угод повинні повністю і без зволікання впроваджуватися, починаючи зі всебічного припинення вогню і виведення важкої зброї, з тим, щоб створити необхідні умови для політичних перетворень шляхом місцевих виборів, які вони передбачають", – зазначає Могеріні.


Після того, ватажок терористів Олександр Захарченко був убитий, бойовики заявили про намір проведення так званих «виборів» на тимчасово окупованих територіях України, щоб обрати нових ватажків. Закон передбачає кримінальну відповідальність у разі участі в подібних «виборах» і для організаторів, і для тих, хто буде брати участь в голосуванні, застерігає заступник міністра тимчасово окупованих територій України Георгій Тука.

Заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб України

Нагадаємо, що окупанти зібралися зганяти людей на дільниці з допомогою зброї

Як раніше повідомляв "Знай.ua" Меркель поставила крапку у скандальному питанні

Також "Знай.ua" писав про те, що СБУ дізналася, кому Путін подарує "ЛНР" і "ДНР" на псевдовиборів