Прес-секретар президента країни-агресора Дмитро Пєсков заявив, що так звані перевірки, які російські прикордонники вчиняють в Азовському морі щодо українських кораблів, нібито вкладаються в рамки міжнародного і морського законодавства.

Відповідаючи на питання, чи санкціоновані перевірки Кремлем, Пєсков заявив:

"Ні, це виконується в суворій відповідності до законодавства, відповідні перевірочні дії допустимі".

Прес-секретар Путіна також зазначив, що "ситуація уважно відстежується".

"У суворій відповідності з міжнародним морським правом, до міжнародного законодавства можуть прийматися заходи для захисту інтересів російських мореплавців і російських юридичних і фізичних осіб", - заявив Пєсков.

Зазначимо, що 25 жовтня Європарламент ухвалив резолюцію, в якій засудив дії Росії в Азовському морі, мілітаризацію окупованого Криму і блокаду українських портів. Євродепутати впевнені, що Путіна не зупинити зараз в Азові, то його агресія в майбутньому може поширитися і на решту Європи. Вони запропонували високому представнику Євросоюзу з питань зовнішньої політики і політики безпеки Федеріці Могеріні розглянути варіант введення нових санкцій проти Росії в разі загострення в Азові.

Нагадаємо, 12 жовтня президент Петро Порошенко ввів в дію рішення РНБО щодо захисту національних інтересів України в Чорному та Азовському морі.

Популярні новини зараз
ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми
Показати ще

Як повідомляв портал "Знай.ua", через російську агресію українські порти в акваторії Азовського моря втратили більше мільярда гривень.

Також "Знай.ua" писав, Україна віддасть Азовське море, але не Путіну. Українська сторона запропонувала Євросоюзу замінити статус моря на "міжнародну територію". Таким чином, іноземні військові судна отримають доступ до акваторії.