У чиновників вже стає традицією говорити про розслідування проти Майдану в День Гідності і Свободи. Сьогоднішній брифінг начальника управління спецрозслідувань Генпрокуратури України Сергія Горбатюка не став винятком.

Більшість із 4700 злочинів, за якими вела розслідування Генпрокуратура, вже розкриті. За їх підсумками 442 особам повідомлено про підозру, 279 обвинувальних актів передано в суд - такі цифри назвав начальника управління спецрозслідувань ГПУ.

"З часу останнього лютневого звіту повідомлено про підозру 42 особам. З них 5 прокурорам, 7 суддям, 24 правоохоронцям і ще 5 "тітушкам". До суду направлено 16 обвинувальних актів щодо 34 осіб. За результатами розгляду суди прийняли 4 вироки відносно 4 осіб. Стосовно трьох - у вигляді позбавлення волі". Також, за даними Сергія Горбатюка, під вартою перебувають 13 осіб, але їх число могло б бути в рази більше, якби з-за зміни запобіжного засобу суддями, підозрюваним не вдавалося переховуватися за кордоном.

Популярні новини зараз
Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону
Показати ще

Сергій Горбатюк також поінформував, що за вбивства 73 мітингувальників повідомлено про підозру 56 особам, у тому числі колишньому президенту України Віктору Януковичу, який в черговий раз не з'явився на судове засідання.

Крім того нерозкритими залишаються одні з перших вбивств на Майдані - Михайла Жизневского, Сергія Нігояна і Романа Сеника. Хоча це не завадило чиновнику Генпрокуратури підбити підсумок: "Результати є, вони сильно відчутні. Можна сказати, що основна, найважливіша частина роботи вже проведена..."

Нагадаємо, сайт "Знай.uа" наводив оцінку постмайданної діяльності української влади, дану Миколою Томенком

Крім того, сайт "Знай.uа" публікував афішу заходів до Дня Гідності і Свободи в столиці

"Знай.uа" повідомляв, як Кремль намагався підкупити українського президента Петра Порошенка досить великою сумою