Росія планує продовжувати транзит газу через Україну, коли контракт закінчується в 2019 році, і вже розробляє план.

Про це заявляє міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров в інтерв'ю італійському інформагентству Анжі, передають російські ЗМІ.

"Договір про транзит російського природного газу через територію України закінчується наступного року. Президент Ст. Ст. Путін доручив керівництву Міненерго Росії і "Газпрому" опрацювати питання про його можливе продовження" каже Лавров.

Він також вирішив нагадати, що у вересні-жовтні цього року в Брюсселі були проведені консультації експертів Росії, України і ЄС.

Популярні новини зараз
Такої катастрофи українці не бачили 230 років: що відбувається з народжуваністю на фоні війни Якою буде погода у травні для українців: чи ховати парасольки та куфайки після квітневих дощів Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

"Російська сторона не говорила про припинення транзиту газу через Україну після 2019 року. Але його обсяги і умови повинні бути узгоджені в рамках відповідних переговорів на прагматичній і ринковій основі" заявляє міністр закордонних справ Росії.

У свою чергу глава "Нафтогазу" Україна Андрій Коболєв сказав, що російська сторона на тристоронніх переговорах на експертному рівні про транзит газу між ЄС, Україною і Росією не надали гарантії транзиту газу по території України після 2019 року.


Нагадаємо, Коштує мільярди, але ніхто не купує: глава Нафтогазу назвав ціну українського трубопроводу

Українську ГТС (газотранспортної системи), до спільного управління якої запросили інвесторів із США, оцінили приблизно в 14 млрд доларів.

Таку ціну назвав голова НАК "Нафтогаз України" Андрій Коболєв під час Українського нафтогазового інвестиційного форуму, повідомляє "Укрінформ".

Як раніше повідомляв "Знай.иа" "Газпром" більше не отримає ні копійки

Швейцарський суд заборонив компаніям Nord Stream AG (власник газопроводу "Північний потік") і Nord Stream 2 AG (оператор будівництва "Північного потоку-2") вчиняти будь-які виплати "Газпрому".

ТакожЗнай.иа" писав про те, що Війна Нафтогазу і Газпрому: Україна дістала останній козир, в Кремлі неабияк намокли