Українські та угорські дипломати провели консультації у зв'язку з видачею угорських паспортів жителям Закарпаття.

Україна передала на розгляд угорської сторони проект угоди, яка прописує взаємодію сторін для запобігання випадкам подвійного громадянства. Документ був переданий у ході українсько-угорських консультацій, які у середу, 28 листопада, відбулися у Києві, повідомили в МЗС України.

Одним із ключових питань порядку денного консульських консультацій стало вироблення механізмів взаємодії України та Угорщини для уникнення випадків так званого "безгромадянства" та множинного громадянства.

Сторони мають перевести це питання з політичної у правову площину. Про це на початку зустрічі наголосив державний секретар МЗС Андрій Заяць.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Це має робити кожен, хто має смартфон: чохол і скло на екран не захистять В Україні готується революція у житловій сфері
Показати ще

За результатами обговорення українська сторона на розгляд Угорщини передали проект угоди, спрямованої на налагодження взаємодії сторін щодо "паспортної проблеми"

Сторони також обговорили взаємодію для захисту прав та інтересів громадян, малий прикордонний руху між Україною та Угорщиною, а також досягнули практичних домовленостей у консульсько-правовій сфері, повідомили в МЗС.

Консультації відбулися на виконання домовленостей міністрів закордонних справ України та Угорщини у зв'язку з видачею угорських паспортів мешканцям Закарпаття.

Нагадаємо, конфлікт між Україною і Угорщиною триває ще з 1991 року, коли були прийняті неправильні закони на користь Угорщини. Про це повідомив експерт програми міжнародної та внутрішньої політики Українського інституту майбутнього Ігор Тишкевич.

Як повідомляв портал Знай.ua, раніше Клімкін розказав, що потрібно Україні, щоб вирішити питання з подвійним громадянством на громадському рівні.

Також Знай.ua писав, глава МЗС Угорщини Петер Сійярто заявив, що Будапешт не порушує закони України, видаючи угорські паспорти жителям прикордонних районів нашої держави.