Російська агресія проти України зараз на вустах у всього світу. Тим не менш тільки в Європі у даний момент можуть серйозно вплинути на ситуацію. Так, представники Європейського парламенту запропонували зупинити дію "Угоди про партнерство і співробітництво з Російською Федерацією".

Про це стало відомо завдяки повідомленнями європейських ЗМІ.

Відомо, що у доповіді Європарламенту щодо відносин з Росією, який підготував латвійський депутат Сандра Калніете, угода пропонується замінити точковою співпрацею по темам, ящі мають "спільний інтерес".

Популярні новини зараз
У ТЦК потрібно і жінкам: кому з українок загрожує мобілізація після 18 травня Будуть мобілізовані до ЗСУ: Рада прийняла важливе рішення Встановлення інвалідності буде проходити по новому: які документи готувати для МСЕК Постійна процедура більше не буде катуванням: українцям пояснили прості рішення щодо лічильників
Показати ще

"Європарламент вважає, що дію СПС потрібно припинити. Відносини Росії та ЄС потрібно переформатувати і повинні продовжуватися тільки за тими напрямами, які необхідні і представляють взаємний інтерес", - йдеться в доповіді.

При цьому наголошується, що в найближчому майбутньому Росія залишиться одним з ключових партнерів ЄС.

Варто нагадати, що 5 років тому весь Євромайдан скандував про те, що Янукович повинен підписати Угоду про Асоціацію та вільну торгівлю з Євросоюзом, але тодішній президент цього так і не зробив. У європейських лідерів залишалася доба, щоб якось вплинути на Януковича. Про це пише Роман Безсмертний на своїй сторінці в Facebook.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Рада ЄС оголосила у середу, 21 листопада, що постпреди країн Євросоюзу узгодили позицію на переговорах з Європарламентом про доступ правоохоронних органів до фінансової інформації.

"Злочинці, у яких є банківські рахунки в одній або декількох країнах, можуть переказувати кошти протягом кількох годин. Правоохоронним органам необхідний прямий і швидкий доступ до фінансової інформації, щоб мати можливість здійснювати розслідування щодо таких засобів і заморожувати їх до перекладу", — наводяться в комюніке слова міністра внутрішніх справ головуючої в Раді ЄС Австрії Герберта Кікла.

Нагадаємо, рахунок пішов на дні: в ЄС готують жорстку відповідь Путіну за Азовське море.

Як повідомляв Знай.uа благі побажання: експерти з США та ЄС розповіли, як в Україні провести вибори.

Знай.uа писав, кажете – не діють? Bloomberg показав вражаючі втрати Росії через санкцій.