Постійному представникові Росії при Євросоюзі Володимиру Чижову обмежили вільний доступ в будівлю Європарламенту. Таке ж обмеження стосується ще кількох представників Росії, імена яких не називаються. Про це заявив голова Європарламенту Мартін Шульц.

Це рішення було відповіддю на запровадження Росією "чорного списку" європейців, яким заборонений в'їзд на територію РФ. Російська влада відмовляється повідомляти, хто входить до цього списку.

"Оскільки російська влада не змогла забезпечити прозорість у прийнятті рішень по "чорному списку" громадян ЄС у відповідності з нормами міжнародного права та правовими зобов'язаннями, що дозволяють конкретним особам користуватися правом на захист і на апеляцію, ми вважаємо, що наразі виправдано застосовувати відповідні заходи у відповідь", — йдеться в повідомленні.

Читайте також: "Чорний список" Росії є необгрунтованим і довільним - Могеріні

Крім того, Європарламент перервав свою участь у комітеті парламентського співробітництва Євросоюз-Росія. Запити на доступ до Європарламенту депутатів Держдуми і членів Ради Федерації будуть розглядати в кожному випадку окремо.

Популярні новини зараз
Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще