Верховна Рада 6 грудня розгляне на пленарному засіданні законопроект про припинення Договору про дружбу, співробітництво і партнерство між Україною і Російською Федерацією.

У другому читанні піднімуть питання протимінної діяльності, про прилеглі території, а також включать до порядку денного сесії низку резонансних законопроектів.

Згідно з порядком денним депутати розглянуть проект закону № 0206 про припинення Договору про дружбу з РФ і альтернативні ініціативи про припинення дії Договору, співробітництво і партнерство між Україною і Російською Федерацією.

Популярні новини зараз
"Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Пенсіонери отримають підвищену пенсію: які умови Якою буде погода у травні для українців: чи ховати парасольки та куфайки після квітневих дощів Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними
Показати ще

Також Рада планує розглянути в другому читанні зазначені проекти законів про прилеглу зону України (№8361) і про протимінної діяльності в Україні (№9080-1). Депутати Ради мають намір включити до порядку денного законопроекти про адвокатуру та адвокатську діяльність (№9055, №9055-1), а також законопроект про захист інформаційного простору України. (№9275). Ці документи планується включити до порядку денного для прийняття.

Також заплановано включення до порядку денного законопроект № 9287 яким передбачено продовжити до 2023 року період мовної статті 7 закону України про освіту для тих, хто почав навчання на офіційних в Європейському союзі мовами.

Як відомо, грудня президент України Петро Порошенко вніс до Верховної Ради законопроект про припинення дії Договору про дружбу, співробітництво і партнерство між Україною і Російською Федерацією.

Договір про дружбу, співробітництво і партнерство між РФ і Україною, в якому закріплювався принцип стратегічного партнерства, визнання непорушності існуючих кордонів, поваги територіальної цілісності та взаємної зобов'язання не використовувати свою територію на шкоду безпеці один одного, був підписаний в 1997 році. У 2008 році угода була автоматично продовжена на 10 років. У 2018 році дія договору Україна не продовжила

Дивіться: Припинення Договору про дружбу з РФ: Засідання Комітету ВРУ

Нагадаємо, США відправить військовий флот у Чорне море.Як повідомляв "Знай.ua", очільник ВМС Україні запропонував РФ обміняти себе на полонених українських моряків. Також "Знай.ua" писав, у мережі порівняли можливості російського і українського флотів.