Незважаючи на те свавілля, що витворила країна-агресор Росія в Керченській протоці, Україна продовжить використовувати протоку в інтересах своїх військових кораблів і військово-морських сил. Заява про це прозвучала з вуст міністра оборони України Степана Полторака, в ефірі телеканалу Прямій.

Полторак заявив, що Україна не порушила жодного пункту жодної договору, діяла як і раніше. Але не відмовиться від законного права проходити через скандальну протоку і від права бути присутньою в Азовському морі.

Тим не менше, глава Міноборони додав, що сьогодні "ніхто нікуди не йде". Користування Керченською протокою буде відновлено, коли Військово-морські сили України будуть готові відбити агресію у разі її виникнення.

"Коли будемо готові до проведення наступного переходу для ротацій наших підрозділів, ми будемо робити такі ж проходи з виконанням всіх міжнародних норм і прав. До цього часу, я думаю, міжнародне тиск на РФ дасть їм зрозуміти, що вони не виконують міжнародні зобов'язання", - зазначив він.

Міністр також заявив, що Україна не може собі дозволити відмовитися від використання протоки - "це буде означати, що РФ повністю окупувала Азовське море і ми просто втратимо ще одну територію".

Популярні новини зараз
Деяким пенсіонерам виплатять гроші за старі "недоліки" Українці почнуть отримувати сонячні панелі: кому пощастить не боятися відключень Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками Є чим пишатися: який вигляд має перший український позашляховик, який плутають з іномаркою
Показати ще

Як повідомляв портал "Знай.uа", США вирішила провчити Росію і зменшити її морські амбіції, заради яких країна постійно порушує Міжнародне право. Так, американський есмінець USS McCampbell пройшов в безпосередній близькості від спірного затоки Петра Великого біля берегів російського Владивостока, який (затока), Росія несправедливо вважає своїм. Міжнародним правом передбачено володіння країною дванадцятьма морськими милями від її берега, а Росія "зазіхає" на значно більшу територію. США своєю акцією показали, що Америка буде плавати, літати і діяти там, де це передбачено Міжнародним правом.

Також ми повідомляли, що глава Військово-морських сил України Ігор Воронченко заявив, що готовий обміняти себе на незаконно затриманих військових моряків, і сам сісти в путінську в'язниці заради того, щоб діти повернулися додому. "У мене розривається серце…" – сказав військовий.

Нагадаємо, 25 листопада в Азовському морі російський корабель протаранив український катер. Наш портал публікував повну хронологію подій. Конфлікт винесений на світовий рівень, в Україні діє військовий стан, в результаті якого посилили охорону кордонів, а до нас в країну заборонений в'їзд чоловіків від 16 до 60 років з Російської Федерації.