Валерій Чорнобук, суддя Апеляційного суду, знову заступає на свою посаду. Верховна Рада України раніше вигнала його з "насидженого місця" за підозрою в державній зраді й порушенні присяги. Однак тепер Верховний суд спростував це рішення, і Чорнобук може повернутися до свого беззаконня (закреслено) виконанню обов'язків судді. І це незважаючи на те, що даний чоловік відкрито закликав служити окупантам.

Так, 28 листопада суд все-таки врятував скандального суддю від звільнення та понесення покарання. У той час Чорнобуку вже обрали запобіжний захід у вигляді утримання під вартою.

Про те, що суддя готується до тріумфального повернення, він заявляв ще 5 жовтня, під час засідання Київського Апеляційного суду. Пам'ятається, тоді Чорнобук разом з захистом дружно оскаржили запобіжний захід, обраний судом. Нагадаємо, суддя звинувачується в сепаратизмі, порушенні присяги і державній зраді. Скандальний суддя був затриманий 3 листопада на території окупованої росіянами республіки Крим.

Як раніше повідомляв Знай.uа, СБУ схопила скандального кримського суддю. Більше півроку Валерій Чорнобук перебував у міжнародному розшуку за підозрою в державній зраді.

Популярні новини зараз
Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців Це має робити кожен, хто має смартфон: чохол і скло на екран не захистять
Показати ще

Суддя з окупованої республіки Крим, який перебував у розшуку понад шість місяців, попався в руки співробітникам Служби безпеки України в Києві. Спочатку його ловили в Дніпрі, проте затримати його вдалося лише в Києві, на вулиці Вітряні Гори.

Повідомляється, що колишній голова Автономної Республіки Крим Валерій Чорнобук був оголошений в розшук ще у липні. У Дніпрі йому вдалося уникнути арешту, і все це час він переховувався на території України. Вилетіти або виїхати за кордон чиновник не міг, так як пильні правоохоронці оголосили його у міжнародний розшук.

Перед цим суддя закликав служити окупантам.

Чорнобук отримав посаду в 2011 році. Його називали людиною Андрія Портнова, який курирував судову реформу в адміністрації побіжного президента Віктора Януковича. Коли Росія почала анексію Криму голова Апеляційного суду почав закликати колег визнати окупаційну владу.

"Я закликаю усіх представників суддівського співтовариства визнати законність положення Федерального конституційного закону N 6-ФКЗ "ПРО прийняття у Російську Федерацію Республіки Крим", – заявив він під час одного з інтерв'ю.

Нагадаємо, Серед звільнених прокурорів Секварелидзе були сепаратисти