У цивільної дружини першого заступника керівника Служби зовнішньої розвідки Сергія Семочка справді знайшлося російське громадянство. Це підтвердила контррозвідка СБУ, згодом дані оприлюднили в матеріалах суду.

Згідно з інформацією від Департаменту контррозвідки СБУ від 26 жовтня, цивільна дружина Семочка та донька мають громадянство РФ. У зв'язку з цим слідство клопотало в суді про доступ до інформації про мобільні розмови фігуранта справи і його родичів.

Суд задовольнив клопотання і надав доступ СБУ до інформації про мобільних розмовах першого заступника голови Служби зовнішньої розвідки Семочка, його дружини і доньки з 1 січня 2014 року по 23 листопада поточного року.

Популярні новини зараз
Йдеться майже про 10 тисяч гривень: скільки сьогодні мають отримувати українські пенсіонери ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Якою буде погода у травні для українців: чи ховати парасольки та куфайки після квітневих дощів Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Зокрема, слідство отримало доступ до документів, що містять інформацію про тривалість, зміст, маршрути передачі телекомунікаційних послуг, а також до розгорнутим відомостями про власників телефонних номерів, дати, часу і тривалість вхідних та вихідних телефонних з'єднань; дату, час вхідних і вихідних SMS-повідомлень; даних про використання IMEI-терміналів і IP-адрес, а також GPRS-трафіку.

Справа Семочка

16 жовтня СБУ почала розслідування відносно першого заступника голови Служби зовнішньої розвідки Семочка у справі про державну зраду.

Підставами для відкриття справи стала заява голови правління громадської організації "ТОМ 14" від 4 жовтня про те, що журналіст встановив факти, які можуть свідчити про зв'язок Семочка з Російською Федерацією, яка може фінансувати зазначену посадову особу з метою отримання інформації від нього.

Також в жовтні Національне антикорупційне бюро відкрило кримінальне провадження за фактом незаконного збагачення Семочка.

Сам він заперечує незаконне збагачення та факт отримання російського громадянства своїми родичами.

Дивіться: минуле розвідника Семочка, розслідування

Нагадаємо, ЗМІ пролили світло на потаємне життя СБУ. Як повідомляв "Знай.ua", Джемілєв розповів про зрадників в СБУ. Також "Знай.ua" писав, Чорногорія екстрадувала до України розшукувану Ірину Мусеєнко, яка фігурує в участі у "газовій справі" Онищенка.