Чорногорія екстрадувала до України розшукувану Ірину Мусеєнко, яка підозрюється в участі у газовій справі Онищенка.

Про це повідомили в Генеральній прокуратурі.

Наразі вже відомо, що країни завершили процес екстрадиції підозрюваної, яка була подана у розшук детективами НАБУ.

"Завершена процедура екстрадиції з Чорногорії до України громадянки України, яка розшукувалася Національним антикорупційним бюро України за вчинення у складі злочинної організації фіктивного підприємництва та легалізації доходів, одержаних злочинним шляхом на загальну суму понад 1,6 млрд грн", - розповідають у ГПУ.

Наразі вже відомо, що рішення про видачу Мусієнко було ухвалене у вересні 2018 року було узгоджене ГПУ, НАБУ та Мін'юстом Чорногорії.

Популярні новини зараз
Вистачить на продукти й навіть комуналку: ПриватБанк нарахує клієнтам по 2500 грн кешбеку Молитися на індексацію не доведеться: українцям підказали, як збільшити пенсію Підвищення пенсій з 25 березня: у кого і на скільки в Україні збільшаться виплати Вам знадобиться магніт: перевірте монети в гаманці – деякі можуть принести 35 000 гривень
Показати ще

"18 жовтня 2018 року вказана громадянка прийнята українськими правоохоронцями і передана детективам Національного антикорупційного бюро України", - додали у відомстві.

Разом з тим варто відзначити, що Служба безпеки України почала перевірку наданої в ЗМІ інформації, щодо колишнього співробітника СБУ Сергія Семочка.

Розслідування проводиться в рамках розпочатого за заявою журналіста Дениса Бігуса кримінального провадження за статтею "державна зрада".

"Орган досудового розслідування планує долучити до процесуальної співпраці Д. Бігуса та його команду для дослідження викладених у журналістському розслідуванні обставин. Водночас зазначаємо, що перевірка інформації стосовно статків та можливого незаконного збагачення С. Семочка перевіряється НАБУ у межах зареєстрованого ними кримінального провадження за ч. 3 ст. 368-2 Кримінального кодексу України"

У свою чергу політолог Петро Охотін вважає, що команда Петра Порошенка навмисне відмовчується у справі Сергія Семочка.

"Присутність у вищих ешелонах спецслужб людей, які мають російські паспорти, свідчить про фальшивий патріотизм влади. При цьому, саме патріотичні гасла стали лейтмотивом кампанії чинного Президента. Зараз команда Порошенка навмисне відмовчується у справі Семочка, щоб перечекати інформаційну хвилю, дати їй закінчитися", – підкреслив експерт, передає Соцпортал.

Нагадаємо, Аброськін розповів про повернення 90-х в Україну.

Як повідомляв "Знай.ua", українцям назвали справжні зарплати нардепів.

Також "Знай.ua" писав, що українцям змалювали класичного московського попа.

"Газова справа Онищенка ", Справа детектива