Попри запровадження численних контролюючих органів, таких як НАБУ, САП та інші, в Україні, на жаль, досі процвітає кримінальне середовище. І не просто успішно продовжує свою діяльність, а й взяло під свій контроль чиновників, політиків, прибутковий бізнес. Це особисто підтвердив перший заступник голови Національної поліції України В'ячеслав Аброськін.


"Джентельмени удачі" по-українськи: як живеться криміналітету?

В'ячеслав Аброськін
В'ячеслав Аброськін


На його думку , ми поступово повертаємося в радянські часи, коли до недосвідченості міліції додавалася ще й економічна криза. Як результат – розквіт злочинності найвищого рівня.


Зараз, точно як і тоді, так звані "авторитети" хочуть об'єднуватися, створюють свої закони і ієрархію. Але на відміну від СРСР, сучасним злодіям в законі банальні крадіжки вже не цікаві, їм потрібна велика здобич.

Популярні новини зараз
ПриватБанк скасував плату за важливу послугу: до кінця року не візьмуть жодної копійки Українців зобов'яжуть сплатити податки за квартири минулих десятиліть Подорожчає не лише електроенергія: комуналка стане непідйомною ношею Упаковка по 80 грн: в Україні супермаркети змінили ціни на цукор, вершкове масло та олію
Показати ще

В'ячеслав Аброськін
В'ячеслав Аброськін

"У нас є дані про наявність сьогодні в Україні від 40 до 45 злодіїв. Але їх чисельність постійно змінюється, за тиждень, наприклад, може скоротитися до 30-35, тобто постійно йде міграція", - підкреслює Аброськін в коментарі "Фактам".


Один із них: злодій, відомий як "Льора Сумський". Його давно охрестили "патріархом кримінального світу", компанію йому склав "Полтава" (одесит, працює із земляком "Шариком"). Нагадав Аброськін і про "Антімоса", якого ще не завершилася тяганина з українським громадянством.

Злодій в законі, "Антимос"
Злодій в законі, "Антимос"


У поліції знають: кілька років тому чиновниця місцевої міграційної служби підробила документи, зокрема – паспорт. При тому, що його вина доведена у судовому порядку, тепер він оскаржує рішення.

Злодії в законі: "Шарик" (зліва), "Льора Сумський" (праворуч)
Злодії в законі: "Шарик" (зліва), "Льора Сумський" (праворуч)

"Злодії в законі з'явилися в 30-х роках, в тюремних установах СРСР. Спочатку були сильні особистості, які могли управляти процесами, організацією злочинного світу саме за гратами….вони проводять зустрічі з представниками різних партій, намагаються впливати на виборні процеси на всіх рівнях", - коментує він.

Злодій в законі, Лоту Гулі
Злодій в законі, Лоту Гулі


Недосконалість закону та його реалізації, головна проблема, вважає Аброськін. Якщо у Грузії такі документи приймають швидко розширюють повноваження правоохоронців, то поки ВР проголосує, криміналітет накоїть чимало лиха.

В'ячеслав Аброськін
В'ячеслав Аброськін

"Всі злочинці якусь частину здобутого злочинним шляхом виплачують в так званий злодійський общак. Проституція з давніх часів контролювалася злодіями, крадіжки, розбої. Це незаконний видобуток бурштину, де саме злодії в законі намагаються все контролювати, викрадення автомобілів, людей. У нього на Кіпрі вілла і рахунки в іноземних банках. Злодії - рейдерські захоплення, приватизація державних підприємств і збір врожаю ... розтоптали свої правила, пішли працювати з владою. Всі злодії в законі підзвітні ФСБ Росії, виконують їх команди", - пояснює він.

В'ячеслав Аброськін
В'ячеслав Аброськін

Збитки від цього порахувати складно, цього поки не можуть зробити прокурори, судді, антикорупціонери та інші відповідальні за порядок в державі.

Аброськін резюмував, що в розпорядженні СБУ на даний час є список із 200 прізвищами: всі вони причетні до злочинної діяльності, за всіма законами підлягають депортації (іноземці), або суворому покаранню (українці). Як швидко налагодиться звичайний, мирний порядок речей, поки не знає навіть поліція…


Дивіться: "Україну завоював криміналітет", - Анна Маляр


Нагадаємо, Україна та Японія підписали надважливу угоду.
Як повідомляв Знай.ua, оприлюднено подробиці зустрічі українського та угорського міністрів.
Також Знай.ua писав, набув чинності указ РНБО про безпеку України в Азовському морі.