Україна стала першою у Східній Європі країною, яка підписала подібну огоду з Японією.

Про це в Твіттері повідомив заступник міністра оборони України Василь Боднар.

Наразі вже відомо, що на зустрічі представники оборонних відомств обох країн підписали надважливий меморандум, який передбачає співпрацю та обмін інформацією у сфері обороноздатності.

"Україна – перша держава східноєвропейського регіону, з ким Японія підписала подібний документ", – зазначив заступник міністра.

Популярні новини зараз
Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Валютний ринок чекають важливі зміни: як можна буде здати чи купити долари Тариф 7,96 грн/куб діятиме не для всіх: кому доведеться платити більше Це вже законно: співробітникам ТЦК дозволили робити це під час вручення повістки
Показати ще

Крім того сам Бондар зазначив, що підписання цього меморандуму стало новим кроков у двосторонніх відносинах України та Японії, що також дасть поштовх подальшої співпраці у сфері оборони та безпеки.

Також посольство України у Японії повідомило, що основною метою меморандуму між оборонними відомствами обох країн є створення умов для подальшого просування двосторонньої співпраці країн.

Також у ході візиту українська делегація зустрілась з віце-міністром закордонних справ Японії Кендзі Ямада. Під час переговорів сторони торкнулись питання співпраці, а також міжнародної безпеки.

Разом з тим варто відзначити, що днями експерти повідомили, що в Україні у другому кварталі цього року ВВП зріс до показника 3,8%. Це викликано аномально раннім збором врожаю.

Але радіти не варто, так як до кінця року цей ефект буде знівельовано, тому за підсумками всього 2018 року зростання ВВП складе 3,3%, а не на 3,5%, як раніше прогнозував Світовий банк. Про це під час презентації економічного прогнозу для України заявила економіст Світового банку у справах України Анастасія Головач.

"Економічне зростання в Україні прискорилося в першому півріччі 2018 року до 3,5%. І це вище, ніж початкові очікування. Сталося це за рахунок того, що у другому кварталі економіка зросла на 3,8%, і основною природою цього зростання був аномально ранній урожай. Тому ми очікуємо, що ефект від цього фактора буде в якійсь мірі знівельовано у другій половині року, і зростання ВВП в 2018 році буде 3,3%", - заявила Головач.

Нагадаємо, на українську армію чекають великі зміни, закон уже підписано.

Як повідомляв "Знай.ua", українців обкладуть диким податком.

Також "Знай.ua" писав, що українцям пояснили, чому Угорщина претендує на Закарпатя.

Підписання інвестиційного договору між Україною та Саудівською Аравією