Колишній заступник генсека НАТО Александер Вершбоу розповів про найбільші фобії президента Росії Володимира Путіна.

Про це повідомляють ЗМІ.

Зокрема, Вершбоу розповів, що одним з найбільших страхів Путіна є втрата власного політичного рейтингу, через що він змушений йти на величезні катастрофічні кроки, як то війна в Україні та Грузії.

"Путін дуже уважно стежить за своїми рейтингами. Це те, що викликає у нього одну з найбільших фобій", - зазначив колишній заступник глави Північноатлантичного альянсу.

Популярні новини зараз
За прострочені комунальні платіжки можуть забрати половину пенсії: як ще покарають боржників Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили" Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Крім того політик відзначив, що Путін не боїться ведення війни з будь-ким, найбільше його лякає використання росіянами західних цінностей.

"Він не боїться НАТО або військової загрози, він боїться ідей і цінностей Заходу, і наших спроб поширювати їх", - зазначив Вершбоу.

Більше того він розповів, що Путін взагалі готовий до ведення війни із Заходом включаючи відразу кілька фронтів у тому числі проти США.

"Я думаю, Путін бачить себе у війні з Заходом і західними цінностями. У цій війні існує багато фронтів, включаючи фронти всередині Європи, в Сполучених Штатах. Ми бачимо інформаційну війну, спотворення, дезінформацію і інші речі, які дискредитують або як мінімум змушують сумніватися в міцності наших демократичних цінностей та інститутів ", - підкреслив аналітик.

Вершбоу додав, що Європі США та потрібно зміцнювати політику проти Кремля та його пропаганди.

Також він відзначив, що Західні союзники повинні зосередити свої сили на підтримці України, адже російський президент намагається створити новий Радянський союз.

"Але основний фронт для Путіна - Україна. І це є найбільш важкою битвою для нас, в якій ми можемо зробити багато з точки зору стримування прямої агресії", - зазначив Вершбоу.

Нагадаємо, Ердоган оголосив нову війну в Сирії.

Як повідомляв "Знай.ua", російські окупанти прибираються з Криму - як раз став в нагоді Керченський міст.

Також "Знай.ua" писав, що Путін слідом за лазерами для розгону рабів закупив броньовані "мавпятники".

Російська агресія не зупиниться в Азові, тому що Путін хоче отримати доступ до Балкан