Анкара в найближчі дні почне нову військову операцію на території Сирії. Про це оголосив президент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган.

Таку заяву Ердоган зробив на саміті оборонної промисловості в Анкарі, повідомляє CNN Turk.

Ердоган підкреслив, що метою підрозділів збройних сил Туреччини будуть "не американські солдати, а члени терористичної організації".

"Ми почнемо протягом декількох днів нашу нову операцію на сході від Євфрату проти сепаратистської терористичної організації (Робочої партії Курдистану, - ред.) ", - сказав президент Туреччини.

За твердженням Ердогана, такий крок дозволить відкрити шлях до політичного врегулювання ситуації в Сирії. Він також додав, що терористичне угруповання "Ісламська держава" більше не загрожує сирійцям, тому і "прийшов час для розгону наявних терористичних кіл на схід від Євфрату".

Популярні новини зараз
Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну
Показати ще


Cumhurbaşkanı Erdoğan: Fırat'ın doğusu harekatına birkaç gün içinde başlıyoruz

До терористів Ердоган зараховує заборонену в країні Робочу партію Курдистану (РПК), а також представників курдської партії "Демократичний союз" (PYD) і її збройних "Загонів народної самооборони" (YPG). Курди в даний час контролюють значну частину зачищеної від бойовиків території Сирії, що прилягає до південного кордоні Туреччини.

Варто зазначити, що США оголосили про намір розмістити спостережні пости на кордоні Сирії та Туреччини, щоб уникнути посилення напруженості між Туреччиною і курдськими воєнізованими формуваннями.

В той же час в Анкарі заявили, що це може сприйматися як свого роду спроба Вашингтону "захистити терористів".

Міністр оборони Туреччини Хулусі Акар заявив, що Туреччина не задоволена планом Сполучених Штатів Америки (США) розмістити військові пункти вздовж її кордону з Сирією.

"Ми сподіваємося, що наші союзники США негайно розірвуть свої зв'язки з терористичною YPG, яка жодним чином не відрізняється від Робочої партії Курдистану", - заявив міністр оборони Туреччини.

Хулусі Акар
Хулусі Акар

Нагадаємо, на Сирію обрушилися авіаудари міжнародної коаліції проти терористичного угрупування "Ісламська держава".

Як повідомляв портал Знай.ua, США ввели санкції проти російських компаній за поставки нафти до Сирії.

Також Знай.ua писав, Ердоган втрутився у конфлікт в Азовському морі.