Російська бойова техніка масово пересувається Крыма. Це, вочевидь, має свідчити про міць російської армії.

В мережі опублікували відео, на якому видно колони російської бойової техніки. Вони виїжджають з окупованого півострова Кримського мосту. Видео опублікував у Facebook офіцер ЗСУ Анатолій Штефан.

У підписі він вказав, що 10.12.2018 року по Керченського мосту пересувається колона військової техніки з тимчасово окупованої Криму. Швидше за все, цей акт є демонстрацією сили і показом масової присутності. На думку автора, міст саме для цього і будували.

На кадрах добре видно, що основну частину техніки переганяли з півострова в темний час доби. Росія в черговий раз перекидає групировки своєї армії по окупованій території. Але в цей раз відмінність полягає в тому, пересування проводяться не на окуповану територію, а з неї.

Популярні новини зараз
Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати В українців залишилося кілька годин: дзеркальна дата 24.04.2024 допоможе вам виконати бажане, правила Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким
Показати ще

Як повідомляв портал "Знай.uа", на березі Чорного моря почалося будівництво турецької військово-морської бази. Влада сподівається розмістити на базі кораблі, які будуть патрулювати східну частину Чорного моря, що спровокує розвиток всієї північно-східній Туреччині. Об'єкт стане дев'ятої за рахунком базою турецьких ВМС – на ній будуть служити 400 військових і 200 цивільних фахівців.

"Знай.uа" писав, що у Кремля викликає жаль той факт, що Україна не продовжила Договір про дружбу і співробітництво з Росією. "Очевидно одне – навряд чи цей крок можна розцінювати як крок, який в інтересах українців – тих самих українців, з якими нас пов'язують узи родинних і дружніх відносин, незважаючи ні на що", – цитують прес-секретаря Путіна російські ЗМІ. Пєсков назвав рішення Києва "необачним" і заявив, що воно викликає хіба що співчуття.