Верховна Рада нещодавно дала "зелене світло" закону стосовно ввезення на територію України електромобілів та пільгові ставки на них.

Втім, у документі прописали правки, які швидше за все пристосували під компанії Ахметова, повідомляє "Вголос".

Принаймні, так вважає голова Асоціації споживачів енергетики та комунальних послуг Андрій Герус. Він наголосив, що законі про електромобілі депутати протягнули пільги на імпорт енергетичного обладнання, а також на імпорт котушок та трансформаторів, що вигідно Рінату Ахметову.

Популярні новини зараз
Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Автор правки – депутат Юрій Вознюк, її тихцем затвердив комітет Ніни Южаніної та активно "просував" нардеп Олег Ляшко.

“Ця пільга буде до 2022 року, сумарно її ефект складе 5-10 млрд грн недоотриманих бюджетом у 2019-2022 рр. А щоб закрити дефіцит бюджету, то для населення підняли ціну на газ. Ось так, м’яко кажучи, дуже небідні люди України, які імпортують те обладнання для своїх електростанцій, де-факто вкрали трохи грошей у вчителів, лікарів, пенсіонерів. При чому ці ж дуже небідні люди ще й працюють по “зеленому тарифі” найвищому у Європі, який зрештою ляже на тих же пенсіонерів, лікарів, вчителів. Скільки “євробляхерам” треба було шуміти і як тихо проходять пільги для правильних людей. Красені, що тут скажеш. Ахметов – талановитий бізнесмен, визнаю”, – прокоментував Герус.

Дивіться: Електромобілі відтепер приходять в Україну без сплати імпортного мита

Нагадаємо, українці терміново продають машини на іноземних номерах майже за безцінь.Як повідомляв "Знай.ua", "картка киянина" зовсім скоро зникне. Також "Знай.ua" писав, що Міністерство фінансів і комітет Верховної Ради з питань податкової та митної політики підготували зміни у Тимчасовий порядок митного оформлення транспортних засобів, які виключають втручання митних органів у визначенні митної вартості.