На просторах інтернету з'явилася дуже велика кількість оголошень про продаж "євроблях". Власники, швидше за все, намагаються скинути тягар відповідальності. Автомобілі продають буквально за сотні доларів.

євробляхи
євробляхи

Про це стало відомо завдяки оголошенням на популярних українських автомобільних сайтах.

Ситуація виглядає таким чином, ціни на євроластівок стартують від 300 зелених і варіюється в такій ціновій категорії. Варто зазначити той факт, що раніше придбання таких машин обходилося у 1000-1500 доларів.

Популярні новини зараз
Ухилянт з ганьби перетворився на бренд: втікачі жартують, українці – лютують Встановлення інвалідності буде проходити по новому: які документи готувати для МСЕК Постійна процедура більше не буде катуванням: українцям пояснили прості рішення щодо лічильників Більше зняти та обміняти не вийде: які обмеження встановили банки
Показати ще

Наприклад, авто Peugeut 2005 продається лише за 290 доларів. В оголошенні власник вказує, що ціна обумовлена тим, що терміново потрібні гроші.

А ось Opel 2001 року за 300 доларів. Проте, на сайті оголошення недовго висіло без діла і його придбали через 3 дні після публікації. Незважаючи на те, що авто після ДТП.

І ще Opel Omega 1999 року продають за 500 доларів. Автомобіль також нерозмитнено.

Зазначимо, таких оголошень є чимало на відповідних сайтах. В більшості випадків власники вказують причиною продажу авто термінову потребу в грошах. Однак не виключається, що через досить високої суми за розмитнення авто на єврономерах українці вважають, що простіше позбутися від машини і отримати хоч якісь гроші.

Варто нагадати, що столичних власників євроблях спіткало нове нещастя - невідомі вандали в Києві псують машини на єврономерах. Про це повідомляє dtp.kiev.ua у Facebook. У повідомленні говориться, що в одному з дворів столиці зловмисники пошкодили Opel на литовських номерах. Вандали розбили в машині скло та дзеркала. Інцидент розслідує поліція.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що тепер потрапити в Україну транзитом на європейських номерах можна тільки після оплати на кордоні "в'їзного" податку. Сума цього податку майже дорівнює сумі розмитнення. Саме тому в даний момент цим скористалися лише два водія, інші просто залишили авто на кордоні. Зараз на Львівщині вже 122 "євробляхи" розмитнили. Проте минулого тижня бажаючих було двоє. На кордоні з Угорщиною виникло справжнє звалище. Автомобілі стоять розграбовані, без коліс і навіть без двигунів.

Нагадаємо, як правильно розмитнити євробляху: найпоширеніші запитання та відповіді на них.

Як повідомляв Знай.uа українці масово покидають евробляхи на кордоні: опубліковано моторошні кадри кладовища автомобілів.

Знай.uа писав, розмитнення євроблях: біда прийшла, звідки не чекали.