В Україні можуть змінити процес розмитнення автомобілів. Низку змін до Тимчасового порядку митного оформлення транспортних засобів підготували народні депутати та Міністерство фінансів.

Про це повідомила голова комітету Верховної Ради з питань податкової та митної політики Ніна Южаніна на своїй сторінці у соціальній мережі Facebook.

"Ці зміни перш за все мають вирішити проблему коригування митними органами вартості транспортних засобів, щодо яких здійснюється митне оформлення. Втручання в методику визначення митної вартості транспортних засобів спричинило створення величезних черг на митницях і створило перепони для власників авто з іноземною реєстрацією для розмитнення своїх авто якомога скоріше у пільговий період", - йдеться у дописі.

Таким чином, після прийняття змін вартість розмитнення не буде коригуватися за умови, якщо особа, яка розмитнює авто, надасть певні документи. Зокрема банківські платіжні документи, договір купівлі-продажу чи копії митних декларацій. Усі вони мають підверджувати заявлену вартість транспорту.

Популярні новини зараз
Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію РФ може відкласти наступ через несподівані обставини Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

В іншому випадку митні органи матимуть право перевірити достовірність заявленої вартості авто. Перевірка буде базуватися на інформації про вартість аналогічного транспортного засобу в країні останньої реєстрації авто.

У разі якщо вартість авто, за яким здійснюється митне оформлення, дорівнює або вища від нижньої межі діапазону вартості аналогічного транспортного засобу без ПДВ, заявлена митна вартість не буде коригуватися. Якщо нижча – митна вартість авто буде встановлюватися не вище рівня нижньої межі такого діапазону, розповіла Южаніна.

Нагадаємо, на просторах інтернету з'явилося досить велику кількість оголошень про продаж "евроблях". Автомобілі продають буквально за сотні доларів.

Раніше "Знай.ua" повідомляв, столичних власників євроблях спіткало нове нещастя - невідомі вандали в Києві псують машини на єврономерах.

Також "Знай.ua" писав, найбільш поширені відповіді на питання про евробляхи.