Співголова ГІ "Права Справа" Дмитро Снєгирьов розповів, чому до президентських виборів в Україні Росія не буде провокувати ескалацію військового конфлікту. Відповідний матеріал публікує видання Liga.net.

Ви звернули увагу, як солодко раптом заспівав головний дружок Путіна – голова МЗС Росії Сергій Лавров? Він нещодавно пообіцяв, що Росія не буде воювати з Україною. Ця неправдоподібна і з усіх сторін лицемірне заява прозвучала на прес-конференції в "Комсомольській правді". Втім, є в цьому частка правди. Одне слово Лавров упустив. "Ми ПОКИ не будемо воювати з Україною". Крім того, Лавров закликав не визнавати ЛДНР і не віддавати Україну фашистам".

За словами Снєгирьова, у заяви Лаврова є два найважливіших вектори, спрямованих як на вутреннего російського споживача, так і для України та її партнерів на Заході. Один з них – це чітке послання про те, що Росія не піде на військову ескалацію. Тоді ж Лавров назвав заяви Генштабу ЗСУ "відверто безглуздими". І другий вектор в тому, що основний центр напруженості перенесений агресором саме на політичний фронт.

Росія не допустить військової ескалації аж до закінчення виборів в Україні, а далі – хоч потоп. Причому Кремль цікавиться не стільки новим президентом, скільки новим парламентом, сподіваючись ввести у владу п'яту колону – проросійське лобі, яке змінить зовнішньополітичний вектор України.

Росія хоче поневолити і підпорядкувати своєму військово-політичному впливу всю Україну, а не окремі її частини, і вже вважає нас підконтрольними Москві. Відповідно, слова Лаврова треба розглядати в контексті заяви Путіна, який у Валдайському форумі сказав, що Росія ніколи не допустить вступу України в НАТО та її інтеграції в Європу і докладати максимум зусиль, щоб не допустити подібного зміни в зовнішньополітичному векторі нашої країни.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Доведеться заплатити сотні тисяч: в Україні виставляють величезні штрафи за газ Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Варто відзначити, що РФ буде намагатися перевести свою зовнішню агресію на так званий "внутрішній конфлікт" в Україні.

Власне, це і є план Москви: посадити України за один стіл переговорів з представниками самопроголошених "ДНР" і "ЛНР". Тобто реалізувати Мінські домовленості у відповідності зі своїми московських планів. Це, фактично, призведе до федералізації або навіть конфедерації, тобто безпосереднього впливу Москви через невизнані території на зовнішньополітичний і внутрішній курс України.

Як раніше повідомляв "Знай.uа", Лавров видав таємницю Путіна: Росія не збирається визнавати "ЛНР" і "ДНР" – самозванців кинули напризволяще.

Нагадаємо американський "вбивця підводних човнів" пронісся над Чорним морем і узбережжям Криму.

Також ми писали, що Волкер пообіцяв Україні потужну підтримку: зброя буде.