Міністр оборони США Джеймс Меттіс йде у відставку. Про це заявляє президент Сполучених Штатів Дональд Трамп. На своїй посаді глава Пентагону пробуде до кінця лютого. Про це стало відомо з офіційного Twitter американського лідера. Оголошення про те, що Мэттис йде, Трамп виклав після того, як Трамп наказав вивести війська з Сирії.
У своєму пості Дональд Трамп написав, що президент США має право на міністра оборони, погляди якого будуть більше збігатися з його власними.

Як повідомляв портал "Знай.uа", Трамп вивів війська з Сирії і заявив про перемогу над терористами.

Про це йдеться в офіційній заяві Білого дому, пишуть ЗМІ з посиланням на повідомлення прес-секретаря Сари Сандерс.

"Ми почали повертати війська Сполучених Штатів додому", - сказала Сандерс, назвавши цей крок "переходом на нову фазу кампанії" США в Сирії.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку
Показати ще

Варто додати, що 19 грудня президент США Дональд Трамп заявив, що Сполучені Штати перемогли екстремістське угруповання "Ісламська держава" в Сирії. ЗМІ повідомляли, що США готуються "повністю вивести свої війська з Сирії.

Зараз в Сирії близько двох тисяч американських військових. Багато з них підтримують курдських і арабських повстанців, що протистоять угруповання "ІД".

Нагадаємо, середу, 19 грудня, стало відомо, що президент Сполучених Штатів Дональд Трамп отдал наказ про повне виведення військ США з Сирії. Про це повідомило агентство Bloomberg з посиланням на офіційне джерело.

Курдські бійці провели жорстокі бої за захоплення останнього сирійського міста - Хаджина. Наступ підтримала авіація коаліції під керівництвом США. Однак терористи ще контролюють кілька навколишніх сіл поблизку іракського кордону на сході Сирії.

Знай.іа повідомляв, що Президент США Дональд Трамп на прес-конференції в рамках участі в саміті лідерів країн Великої сімки в регіоні Шарлевуа (Квебек), яка транслювалася на сайті Білого дому, заявив, що Барак Обама дозволив Росії приєднати Крим.

Також ми писали, що Трамп відправив до Мішкіна і Чепіги ще 18 шпигунів Путіна. США посилить санкції проти РФ в контексті здійснення незаконної розвідувальної діяльності.

Про це йдеться в заяві на сайті Департаменту казначейства США.

У повідомленні йдеться про введення санкцій проти 18 агентів розвідувальних служб і 4 організацій з Російської Федерації через підривну кибердеятельность. Обмежувальні заходи, введені у відповідь на продовження нехтування Росією міжнародних норм.