Північно-Кавказький окружний військовий суд у Ростові-на-Дону відмовився відпустити українця Павла Гриба з СІЗО під домашній арешт, незважаючи на погіршення стану його здоров'я, повідомляє "Кавказький Вузол".

Так, захист Гриба клопотав про пом'якшення запобіжного заходу, оскільки той потребує висококваліфікованого обстеження та лікування, яке не може отримати в умовах СІЗО.

Павло Гриб
Павло Гриб

За словами його адвоката Марини Дубровіної, в медичному висновку лікаря, який спостерігав Гриба з юного віку, йдеться, що "в умовах перебування Гриба в СІЗО стан здоров'я загрожує появою внутрішньої кровотечі".

Проте російський суд відмовився змінити йому запобіжний захід за відсутності об'єктивних даних". Держобвинувач надав суду документи з СІЗО, в яких стан здоров'я українця було названо "задовільним".

Популярні новини зараз
"Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі РФ може відкласти наступ через несподівані обставини Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Наступне засідання по справі Гриба відбудеться 18 січня.

Нагадаємо, Політв'язень Гриб практично осліп: адвокат розкрила моторошні деталі

У політв'язня в Росії Павла Гриба погіршується здоров'я. Хлопець практично осліп. Про це повідомляє адвокат Гриба Марина Дубровіна в інтерв'ю "Главкому".

«Його значно погіршився зір, він практично осліп. Він часто просто нездатний прочитати документи, які я йому передаю, навіть обличчя людей йому важко розгледіти», - підкреслила Дубровіна.

Крім цього жінка зазначила, що її 20-річний підзахисний почав погано орієнтуватися, він перестав запам'ятовувати нескладні речі.

Як раніше повідомляв "Знай.uа" Вже відрізали: батько українського в'язня Кремля б'є тривогу, необхідна підтримка

В Росії продовжують всіляко обмежувати волю і свободу українських в'язнів. Так, в'язень Кремля Павло Гриб в даний момент позбавлений будь-якої кореспонденції. Хлопця залишили без інформації.

Також "Знай.uа" писав про те, що Військовополонених стає більше: український моряк зробив важливу заяву

Ще один захваченый російськими силовиками український моряк Євген Семидоцький під час допиту ФСБ заявив, що він військовополонений.