Таку думку висловив колишній радник президента РФ Андрій Ілларіонов у своєму LiveJournal.

"Перший результат томосу – Путін визнав існування українського народу. Коли в ході прес-конференції Путін вперше назвав український народ існуючим окремо від російського народу, мені здалося, що або я недочув, або він обмовився. Однак як ніби спеціально він ще двічі вимовив фрази, недвозначно свідчили про те, що тепер він перестав ставити знак рівності між двома народами і називати їх одним і тим же народом", – розповів він.

Ілларіонов привів цитати з прес-конференції президента, який двічі говорив про "розтягування російського і українського народів" та "подальший розрив між російським і українським народами".

"Протягом останнього десятиліття неодноразово, у тому числі останній раз – всього лише рік тому на подібного роду "великої прес-конференції", Путін ще стверджував, що "українець від російського нічим не відрізняється", що "ми – один народ". А ось рік тому... він вже говорив про два народи", – зазначив Ілларіонов.

На його думку, змінити свою точку зору Путіна змусив томос про автокефалію української церкви, отримання якого очікується в січні наступного року.


Розкол, виявляється, згідно з поясненнями Путіна, в розриві єдиною духовного зв'язку між двома нашими народами, а саме до припинення поминання на проповідях в українських церквах імені пана Гундяєва (патріарха РПЦ Кирила).

До речі, Путін надає величезне значення "духовного зв'язку", тому в його політиці тепер зросте значення Білорусі, поки ще зберігає зв'язок з РПЦ.

Нагадаємо, нещодавно повідомляли, попи виють, томос йде: білоруські священики жорстко висловилися про українську церкву.

Як раніше повідомляв "Знай.uа" Кирило Гундяєв обрушив свій диявольський гнів на Вселенський Патріархат

Популярні новини зараз
Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати В українців залишилося кілька годин: дзеркальна дата 24.04.2024 допоможе вам виконати бажане, правила Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

Також "Знай.ua" писав про те, що Священик відмовився поховати померлу: занадто далеко добиратися