Генеральний секретар Організації з безпеки і співпраці в Європі Томас Гремінгер заявив, що російська сторона у будь-якому випадку продовжить надсилати військову техніку на тимчасово окуповані території України.

Він підкреслив, шо конфлікт між Росією і Україною може знову загостритися. Гремінгер вважає, що "з окремих осередків вогню може розгорітися величезна пожежа", наприклад, на території анексованого Криму або на лінії розмежування на Донбасі.

Томас Гремінгер
Томас Гремінгер

Гремінгер додав, що для примирення ворогуючих сторін політична воля "просто відсутня". За його словами, "якщо бунтівні республіки опиняться під військовим тиском, їм знову буде підтримка з боку Росії".

Генсек ОБСЄ зазначив, що не очікує найближчим часом проривів від переговорів "Нормандської групи", яка складається з представників Німеччини, Франції, України та Росії.

Популярні новини зараз
Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

Томас Гремінгер
Томас Гремінгер

Він також закликав РФ продемонструвати добру волю, щоб відродити взаємну довіру. Таким жестом, за його словами, може бути звільнення 24 захоплених Росією в районі Керченської протоки українських моряків.

Як відомо, Росія анексувала Крим навесні 2014 року, а після анексії півострова почався збройний конфлікт на Донбасі між українськими військовими з одного боку і бойовиками, підтримуваними Москвою, і російськими військами - з іншого. Росія свою участь в конфлікті заперечує. У нормандському форматі ведуться переговори по врегулюванню.

Глави держав нормандського формату (Україна, Росія, Франція, Німеччина) зустрічалися востаннє 19 жовтня 2016 року в Берліні. Тоді сторони домовилися затвердити основу дорожньої карти з реалізації Мінських угод.

Дивіться: Запровадження воєнного стану в Україні

Нагадаємо, до кінця 2018 року сім'ям українських моряків, захоплених Росією в районі Керченської протоки, виплатять по 100 тисяч гривень одноразової грошової допомоги. Як повідомляв "Знай.ua", перший президент УкраїниЛеонід Кравчук нещодавно висловив свою версію стосовно того, хто може перемогти на майбутніх виборах, а також прокоментував найбільш ймовірні кандидатури на пост глави держави. Також "Знай.ua" писав, у мережі опублікували відео, відзняте в одному з елітних ресторанів Києва, куди нещодавно приїздив український президент Петро Порошенко.