До кінця 2018 року сім'ям українських моряків, захоплених Росією в районі Керченської протоки, виплатять по 100 тисяч гривень одноразової грошової допомоги.

Цю інформацію повідомив глава відділу з питань осіб, позбавлених волі, при Міністерстві з питань тимчасово окупованих територій Ігор Гриб, передає Громадське.

Гриб підкреслив, що на сьогоднішній день уряд України виплатив по 100 тисяч гривень 66 сім'ям українських політв'язнів, яких незаконно утримує РФ, а ще 11 відповідну фінансову допомогу планують виділити до кінця року.

Популярні новини зараз
"Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Нагадаємо, український військовополонений моряк Євген Семидоцький навчає української мови сусіда по камері у СІЗО Лефортово в Москві. Він є одним з тих, кого захопили росіяни при атаці на рейдовий буксир "Яни Капу" в Чорному морі. Про це повідомив в Facebook координатор групи адвокатів Микола Полозов.

Він зазначає, що в п'ятницю, 21 грудня, адвокат Микола Фомін відвідав Семидоцкого і навіть зміг поспілкуватися з ним наодинці до початку слідчих дій.

"Євген в хорошому настрої. Фізично почуває себе добре, ніяких скарг не висловлював", - розповів Полозков.

Крім того, відомо, що волонтерам передали список необхідних речей для Євгена. Адвокат 20-річного моряка попередив його про можливі "візити" Фсбшників і підісланих ними людей.

Також портал раніше писав, що полонений окупантами український моряк не здається: "Ті жорсткі і складні умови, в яких він зараз перебуває, його не турбують". "Як і інші члени команди, Сергій в ході допиту заявив, що вважає себе військовополоненим".

Як повідомляв Знай.uа, полонений український моряк плюнув в пики ФСБ-шників. Адвокат розкрив подробиці зустрічі з підзахисним.

Також Знай.ua писав, що місія Червоного Хреста заступиться за українських моряків. Україна намагається підтримати захоплених моряків.