Вселенський патріарх Варфоломій нещодавно відзначився несподіваним жартом.

Під час своєї промови на зустрічі із дітьми він роздавав їм солодощі випадково обмовився, що нібито президент України Петро Порошенко у такий самий спосіб (в обмін на цукерки) отримав надання автокефалії:

Томос для України
Томос для України

"Зараз, з радості автокефалії його церкви, хоча російська церква звинувачує мене в тому, що я взяв гроші за цю автокефалію, я взяв не гроші, а багато цукерок і шоколаду з фабрики Порошенко", - зазначив Варфоломій.

патріарх Варфоломій
патріарх Варфоломій

Популярні новини зараз
Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні
Показати ще

Як відомо, 15 грудня 2018 року Об'єднавчий Собор обрав главу нової єдиної Православної церкви в Україні. Ним став митрополит Переяславський і Білоцерківський Епіфаній. Незабаром після обрання він був представлений народу на Софійській площі Президентом України Петром Порошенко.

Об'єднавчий cобор Української православної церкви
Об'єднавчий cобор Української православної церкви

Згодом, новообраний предстоятель Об'єднаної української автокефальної церкви митрополит Епіфаній (Думенко) провів телефонну розмову з держсекретарем США Майклом Помпео. США заявили, що підтримують український суверенітет і свободу віросповідання в нашій країні.

Майк Помпео
Майк Помпео

Помпео закликав поважати "можливість всіх українців сповідувати (релігію, - ред.) за власним вибором".

Чи не єдиний, кому не сподобалася релігійна незалежність України, так це російський президент Володимир Путін, котрий під час конференції стверджував, що нібито Томос може обернутися "непередбачуваними" наслідками.

Дивіться: Патріарх Варфоломій пожартував про Томос

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης μετά τα κάλαντα που άκουσε από μαθητές των Ομογενειακών σχολείων, τους γονείς και εκπαιδευτικούς μοίρασε σοκολάτες και καραμέλες, εξηγώντας την προέλευσή τους. Και έτσι με γλυκίσματα και πολλές πατρικές ευχές προς τα πνευματικά του παιδιά ολοκληρώθηκε η χριστουγεννιάτικη γιορτή στο Φανάρι.

Geplaatst door Ecumenical Patriarchate op Maandag 24 december 2018

Нагадаємо, Ватикан фактично визнав нову Православну українську церкву. Як повідомляв "Знай.ua", російський президентВолодимир Путін під час щорічної конференції в Росії заявив, що створення Єдиної Української Православної Церкви нібито може "набути кривавого характеру". Також "Знай.ua" писав, православним вірянам Білорусі офіційно заборонили брати участь в таїнствах нової Православної церкви України.