Якби патріарх Філарет не зняв свою кандидатуру на посаду глави єдиної помісної церкви, Україна не отримала б томос. Про це сказав патріарх Філарет в інтерв'ю.

"Якщо б я не поступився, ми не досягли би об'єднання і не отримали томос про автокефалію української церкви. І для мене важливо не своє становище, для мене було важливо мати в Україні єдину помісну православну церкву для того, щоб затвердити наша держава", – зазначає патріарх.

Філарет
Філарет

15 грудня Об'єднавчий собор представників українських православних церков обрав митрополита Переяславського та Білоцерківського Української православної церкви Київського патріархату Єпіфанія предстоятелем єдиної помісної православної церкви в Україні. 6 січня в Стамбулі він повинен отримати томос про автокефалію. Його вручить Вселенських патріарх Варфоломій.

Нагадаємо, Порошенко підписав доленосний закон: московським попам прийшов кінець

Популярні новини зараз
Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Ухилянтам готують суворі обмеження: зроблять все, щоб йшли до ТЦК Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам
Показати ще

Президент України Петро Порошенко підписав важливий закон, який зобов'язує Українську православну церкву Московського патриархата (МП) перейменуватися і вказувати в своїй назві належність до Російської православної церкви (РПЦ).

Як раніше повідомляв "Знай.uа" Євстратій Зоря розповів українцям про нюанси хрещення: що змінить перехід в помісну церкву

Євстратій Зоря, архієпископ Чернігівський і Ніжинський, стверджує, що здійснені в УПЦ МП обряди і таїнства залишаються дійсними і при переході в Православну церковь Украины.

За його словами, церква Московського патріархату в Україні - частина єдиної помісної православної церкви. Про це повідомляє Укрінформ.

Також "Знай.ua" писав про те, що Митрополит Епіфаній розповів, як поспілкувався з російськими спецслужбами: підключили пранкерів

Російські спецслужби користувалися послугами пранкерів, щоб влаштувати провокацію митрополита Православної Церкви Єпіфанія, представившись депутатом Європарламенту.

Про це стало відомо завдяки заявою Православної церкви України до Facebook.

В церкві відзначають, що протягом минулих днів митрополит Епіфаній отримав безліч привітань, у тому числі по телефону.