Ціни на нафту на американських і світових фондових біржах продовжують знижуватися, останні цифри є достить обнадійливими для України.

Про це повідомив лідер "Громадянської позиції" Анатолій Гриценко у Facebook, посилаючись на відповідні дані Bloomberg.

Гриценко зазначив, що наразі Brent коштує $50,47, WTI - $42,68 за барель.

Анатолій Гриценко
Анатолій Гриценко

Популярні новини зараз
Пенсіонерам видадуть сертифікати на 400 гривень Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів
Показати ще

Окрім того він прокоментував, яким чином ситуація на нафтовому ринку впливає на економіку Росії.

"Ціна на нафту, коли вона опускається нижче $60 за барель на тривалий період - стає тривожним для Росії й обнадійливим для нас індикатором. На державний бюджет, соціальні програми і, в підсумку, на політику Росії вона впливає набагато потужніше, ніж санкції", - резюмував Гриценко.

Користувачі гостро відреагували на заяву Гриценка.

"Поки товстий схудне - худий помре...?! Росія ще далеко до "критичної" точки"..., "Всі пам'ятають казку з дитинства Про чахлика невмирущого?! Де ховалася його смерть? На кінці голки... В даному випадку нафтової", - пишуть у мережі.

Нагадаємо, станом на ранок 25 грудня вартість березневих ф'ючерсів на нафту марки Brent складає $50,73 за барель, свідчать дані Лондонської біржі. Такі ціни на нафту спостерігалися в серпні 2017 року.

долари
долари

24 грудня на мінімумі вартість Brent досягала позначки в $50,37.

В порівнянні з минулим груднем ціна на нафту впала більш ніж на 22,2%.

Як повідомляв раніше Знай.ua, за вихідні-з 7 по 10 грудня на АЗС ціна на бензини і дизельне паливо на АЗС стала нижче на 0,1-2,2 гривень за літр.

ціни на бензин
ціни на бензин

Про це 10 грудня повідомила консалтингова компанія UPECO, пославшись на дані щоденного цінового моніторингу ринку нафтопродуктів.

Також Знай.ua писав про те, що 1 грудня сесія Одеської обласної ради надала ТОВ "Сабіна Компані Лімітед" спеціальний дозвіл на вивчення надр в цілях подальшого видобутку на Боутинской нафтогазоносної площі.