Рішення про початок видобутку нефти ухвалили на сесії облради, проект підтримали 55 депутатів.

Як повідомляє Politeka, 21 грудня сесія Одеської обласної ради надала ТОВ «Сабіна Компані Лімітед» спеціальний дозвіл на вивчення надр в цілях подальшого видобутку на Боутинской нафтогазоносної площі.

«Зазначена фірма за свої власні кошти провела апробацію ділянки надр і задокументувала знайдені там ресурси у державній комісії України з питань корисних копалин», - пише видання.

У зв'язку з цим ТОВ тепер має право на спецдозвіл для видобутку нафти і газу в обхід тендерної процедури.

Популярні новини зараз
Часу залишилось обмаль: треба встигнути зробити це з трудовими книжками Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми
Показати ще

Вказується, що минулого місяця Одеська облрада уклала з фірмою «Сабіна Компані Лімітед» меморандум про участь останньої в соціально–економічному розвитку територіальних громад Тарутинського та Арцизького районів Одеської області.

Видобуток «чорного золота» в Україні протягом січня-жовтня 2018 зріс на 5,5% (на 65,9 тис. тонн) порівняно з аналогічним періодом 2017 — до 1,256 млн тонн.

Видобуток газового конденсату за цей період зріс на 1,4% (на 7,3 тис. тонн) — до 539,3 тис. тонн. У свою чергу, підприємства НАК «Нафтогаз України» за 10 місяців збільшили видобуток нафти на 5% (на 58,4 тис. тонн) — до 1,222 млн тонн, проте знизили газоконденсату — на 6% (на 22,1 тис. тонн), до 346, 6 тис. тонн.

Крім того, «Укрнафта» збільшила видобуток нафти на 5,8% (на 63,5 тис. тонн) — до 1,160 млн тонн, але знизила видобуток газоконденсату — на 12,5% (на 5,9 тис. тонн), до 41, 2 тис. тонн, «Укргазвидобування» скоротила видобуток нафти на 7,5% (на 5,1 тис. тонн) — до 62,8 тис. тонн, газоконденсату — на 5% (на 16,2 тис. тонн), до 305,4 тис. тонн.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що ф'ючерси на російську нафту Brent на торгах на біржі ICE в Лондоні торгуються 21 грудня нижче позначки в 54 долара.

Як повідомляв портал "Знай.uа", ціна нафти опустилася до найнижчої позначки за останні 15 місяців.
"Знай.uа" писав, що ф'ючерси на російську нафту сорту Brent до вечора 17 грудня подешевшели на 2 долара. Ціна впала до 58,86 долара за барель.