У разі, якщо президент Білорусі Олександр Лукашенко наважитися перетворити країну на національну державу, то на нього чекає агресія з боку Росії.

Про це у своєму блозі заявив відомий журналіст, який працює в українській столиці, Матвій Ганапольський, пише портал "Політека".

Лукашенко
Лукашенко

Якщо так станеться, що Російська Федерація пошле "зелених чоловічків" у Мінськ, то журналіст сумнівається, що багато білорусів стануть на захист суверенітету країни зі зброєю в руках.

Олександр Лукашенко
Олександр Лукашенко

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Астролог побачив у травні "лихо" для України Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

"Що може зробити Путін. Думаю, все, що хоче. У Білорусі більшість обожнює Путіна (і не кажіть, що ні), російські телеканали на перших кнопках в будинках, а білоруська мова на незначному рівні. І не дивно – якщо сам Лукашенко говорить по телебаченню і на нарадах російською, то, що говорити про інших", – написав Ганапольський.

Блогер вважає, що Мінськ і всю республіку може бути захоплено військами РФ моментально, а білоруси поки не усвідомили себе окремою нацією.

Варто нагадати, що головна особливість Москви в тому, що вона не готова розглядати Київ як парламентера з заручникам. Про це розповів журналіст Павло Казарін. Так, за словами журналіста Кремль для врегулювання нинішньої політичної ситуації може сісти за стіл переговорів лише з однією стороною.

На думку Казаріна такою стороною може виступити тільки Вашингтон. Крім того, він зазначає, що лише у Вашингтона і Брюсселя, які виступатимуть в єдиному пориві є великі шанси домогтися від Путіна певних дій в бік миру.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що напередодні свого візиту до Москви, який відбувся у вівторок, 25 грудня, президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що більше не вважає Росію братською країною. Заяву з наради з актуальних питань співпраці Білорусі з Росією процитував Belsat, телевізійний канал з центральним офісом у Варшаві, який здійснює мовлення білоруською мовою по всій території Білорусі.

Нагадаємо, кровожерливий план Путіна по "хіматаці ЗСУ" раптово сплив в мережі: провокацію чекають з дня на день.

Як повідомляв Знай.uа з Путіним на зустрічі з Лукашенком творилося щось недобре: хапався за крісло і смикав ногами.

Знай.uа писав, Путін на зустрічі з Лукашенком ледь не осоромився.