Щоб не нарватися на чергову порцію критики, та ще й перед виборами, президент Петро Порошенко разом з сім'єю вирішив не їхати на новорічну ніч на Мальдіви. Цього року все буде значно скромніше - Новий рік у Прикарпатті, але як для президента.

Зате 31 грудня президент з родиною проведе в зимовій резиденції "Синьогора" в селі Гута на Прикарпатті, повідомляє "Страна" з посиланням на джерела на Банковій.

Вона розташована в 60 кілометрах від Івано-Франківська. Її територія (разом з угіддями і заповідними лісами) становить майже 11 тисяч гектарів.


Зимова резиденція президента

Популярні новини зараз
ПриватБанк попередив українців про важливе оновлення: що змінилося Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Астролог побачив у травні "лихо" для України Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

Зимова резиденція президента

"На території є ресторан, канатна дорога і розплідник з тваринами. За деякими даними, загальна площа всіх приміщень складає 5 тисяч квадратних метрів. Навпроти резиденції розташований великий ставок з коропами і фореллю, там же плавають дикі качки. Окремо розташована православна каплиця. До речі, на президентській дачі, в 600 метрах, є вертолітний майданчик, суміщена з основною будівлею і міні-автобаном", – йдеться у повідомленні видання.


Зимова резиденція президента

Повідомляється, що коли-то "Синьогора" був відомчим санаторієм, проте в 2001-му тут вирішили зробити президентську дачу. Зокрема, тут дуже любив зустрічати Новий рік президент-утікач Віктор Янукович.

До речі, минулого року Президент України Петро Порошенко новорічні канікули провів на Мальдівах. За інформацією журналістського розслідування "Схем", поїздка на острови коштувала Порошенко не менше 500 тисяч доларів, а на харчування з цієї суми було витрачено близько 17 тисяч доларів. Загалом всі додаткові послуги становили 37 550 доларів. Цьогоріч відпочинок буде скромнішим.

Нагадаємо, Новий рік кияни святкуватимуть у середньовіччі: без опалення, гарячої води та світла.