Міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров заявив про те, що з-за того, що Європа відмовилася голосувати за російський проект резолюції в підтримку збереження Договору про ракети середньої і меншої дальності (ДРСМД), Росія прийме "відповідні заходи", які можуть означати розміщення ракет біля кордонів Європи, кажуть в МЗС Росії.

Лавров вважає, що країни Європи не голосували за резолюцію, бо слідом за США в противагу своїм національним інтересам.

Сергій Лавров
Сергій Лавров

"Голосування по російській резолюції в підтримку збереження Договору про ракети середньої і меншої дальності. Найбільше хвилювань з приводу рішення США вийти в односторонньому порядку з цього Договору ми чули в Європі. Але весь Європейський союз проголосував проти нашої пропозиції, тобто, по суті справи, за те, щоб ДРСМД перестав існувати, і щоб над Європою знову нависла загроза розміщення американських ракет, заборонених згідно з цим Договором", - говорить міністр.

У пропагандистській програмі "Москва. Кремль. Путін" на російському ТБ міністр також вирішив додати, що "наступним кроком, звичайно ж, будуть заходи Російської Федерації".

Популярні новини зараз
На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Пропонують тарифи, які неможливо знайти: абоненти Київстару отримують дивні пропозиції У МВС попередили водіїв: для керування авто потрібно пройти спецпроцедуру – інструкція Українці почнуть отримувати сонячні панелі: кому пощастить не боятися відключень
Показати ще

"Це не наш вибір, але не розуміти загроз для безпеки самих європейців у столицях ЄС, напевно, не можуть", - каже Лавров. У ході голосування в п'ятницю, 21 грудня, російський документ підтримали 43 держави, при необхідних двох третинах, в той час як 48 проголосували "проти", і ще 78 вирішили утриматися.

Нагадаємо, Великобританія пробачила Росії Скрипалів: у Лаврова зробили убивче заяву

Росія і Великобританія домовилися про відновлення дипломатичних відносин, зіпсованих після отравленияРосією екс-ополоника ГРУ Сергія Скрипаля та його доньки Юлії в Солсбері.

Як раніше повідомляв "Знай.ua" У Лаврова офіційно визнали перемогу ЗСУ: від сірої зони не залишилося і сліду

У зовнішньополітичному відомстві Російської Федерації нова істерика. Так, у Лаврова незадоволені заявою радника українського президента Юрія Бірюкова про взяття на Донбасі під контроль "сірої зони".

Також Знай.uа" писав про те, що Путін роздає паперову зброю проти України: повторюється венгенский сценарій