У зовнішньополітичному відомстві Російської Федерації нова істерика. Так, у Лаврова незадоволені заявою радника українського президента Юрія Бірюкова про взяття на Донбасі під контроль "сірої зони".

Про це стало відомо завдяки коментарю представників МЗС Росії, який опублікували на сайті відомства.

Сергій Лавров
Сергій Лавров

"Обурені заявою радника президента України Юрія Бірюкова, зробленою в ефірі телеканалу "Прямий" 26 грудня. Політик заявив буквально наступне: "Практично всю так звану "сіру зону" вже зараз повністю звільнено і взято під контроль", - йдеться в тексті.

"Чудово відомо, що небезпечне наближення ЗСУ до позицій ополчення - а саме це і відбувається в результаті захоплення українцями "сірої зони" - істотно збільшує ризик прямого зіткнення", - заявили в МЗС РФ.

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати
Показати ще

У підопічних Лаврова вже закінчуються вигадки і казки, доводиться йти на відверту брехню. Там оцінили заяву Бірюкова як "відверту провокацію". По іншому у них не буває.

Варто нагадати, що в соцмережах з'явилися фотодокази того, що відбувається на окупованих територіях, поки триває комендантська година. Блогер Денис Казанський у своєму Twitter опублікував фото того, як бойовики “розважаються”, поки в окупованому Донецьку триває “комендантська година”.

“Будні Донецька. Поки для “холопів” комендантська година, “захисники” не витрачають часу дарма”, - підписав фото Казанський.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Росія застосує хімічну зброю на Донбасі. У всьому країна-агресор планує звинуватити Україну. Про такий провокації РФ розповів представник Головного управління розвідки Міноборони України Вадим Скібіцький на брифінгу в Києві в суботу, 29 грудня.

Нагадаємо, у мережі показали свіжі фото "братньої могили", на яку перетворився донецький аеропорт.

Як повідомляв Знай.uа путінських головорізів засікли на протестах у Франції: займаються розвідкою.

Знай.uа писав, Росія готує хіматаку, а винуватою опиниться Україна: жахливий план Путіна розкрито.