Керівник російського Міністерства внутрішніх справ Сергій Лавров на тлі подій, які відбувалися у Керченській протоці, вирішив знову взятися на "налагодження дипломатичних стосунків" із Заходом.

Але при цьому в своїй промові він озвучив такі речі, які більше натякають на протилежне: мовляв, конфронтація у відносинах Росії і Заходу не носить фатального характеру, але через нагнітання напруженості біля кордонів РФ "точка неповернення" може бути пройдена.

Сергій Лавров
Сергій Лавров

"Впевнені, що нинішня конфронтаційність (Росії і Заходу – ред.) не носить фатального характеру. Для цього в європейських столицях повинні відмовитися від геополітичних ігор "з нульовою сумою", і приступити нарешті до виконання взятих на себе в рамках ОБСЄ та Ради Росія-НАТО зобов'язань з формування рівної і неподільної безпеки", - зазначив Лавров.

війська НАТО
війська НАТО

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

Він додав, що нібито "здоровий глузд візьме гору", тому що "ми несемо спільну відповідальність за благополучне майбутнє нашого континенту":

Військові навчання НАТО
Військові навчання НАТО

"Сьогодні США і низка інших країн Заходу продовжують нагнітати напруженість, в тому числі поблизу російських кордонів. У результаті виникає атмосфера стратегічної напруженості, виникають ситуації, коли "точка неповернення" може бути пройдена… безрадісне становище справ в Євроатлантиці – прямий наслідок вузькокорисливої лінії з розширення Північноатлантичного альянсу і створення нових обмежувальних ліній в Європі ", - підсумував Лавров.

ОБСЕ
ОБСЕ

"Коли офіційні особи України прямо, відкрито, гласно, публічно закликали підірвати Кримський міст, я щось не чув з Брюсселя якихось закликів до української влади урезонити цих своїх представників і припинити здійснювати терористичні акти. Я думаю ще не все ми побачили, що буде пов'язано з наслідками вчорашньої провокації", - переконував він.

Дивіться: РНБО закликала оголосити воєнний стан

Нагадаємо, стало відомо, що окупанти зробили із захопленими українськими суднами. Як повідомляв "Знай.ua", американські війська увійшли в Чорне море. Також "Знай.ua", Порошенко зробив заяву стосовно втручання російських військ в українську акваторію.