Практично одразу після щорічної конференції Володимира Путіна, у Росії традиційно почали підводити підсумки року і навіть визначилися з "головною подією".

Згідно даних соціологічного опитування, більшість росіян таким "визначним досягненням" назвали відкриття мосту в анексований Крим. При цьому, вони згадали також Чемпіонат світу з футболу-2018, повідомляє Politeka.

Респонденти відповідали на питання: "Які з перерахованих подій року, що минає ви вважаєте найважливішими?" - 47% відсотків росіян назвали таким саме відкриття незаконного Кримського мосту.

Популярні новини зараз
Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося
Показати ще

Далі ж росіян найбільше схвилювала пенсійна реформа, яка змусить їх працювати на кілька років більше. Її виділили 46 відсотків опитаних. Вибори президента вважають головною подією 37 відсотків росіян. Далі йдуть: Чемпіонат світу з футболу і пожежа в торговому центрі "Зимова вишня" в Кемерово – 36 і 34 відсотки респондентів.

Менше 30% опитаних назвали головною подією року конфлікт з Україною в Керченській протоці, а також – військові дії в Сирії.

Отруєння Скрипаля
Отруєння Скрипаля

Отруєння Скрипаля
Отруєння Скрипаля

Лише 7% опитаних визнали важливим отруєння в англійському місті Солсбері російського екс-шпигуна Сергія Скрипаля та його дочки. Ще менше, 6% – блокування месенджера Telegram в Росії.

Як відомо, Росія незаконно побудувала міст через Керченську протоку, що з’єднує Таманський півострів (Краснодарський край РФ) з Керченським півостровом (анексований Крим). Його протяжність становить 19 кілометрів. З моменту відкриття на мосту сталося безліч НП, багато експертів відзначають, що конструкція навряд чи довго витримає.

Дивіться: відкриття мосту через Керченську протоку, наслідки для України

Нагадаємо, американське посольство в Україні закликало Росію зберегти відкритою Керченську протоку.Як повідомляв "Знай.ua", у столиці Болгарії Софії активістами була організована акція за звільнення українських моряків, захоплених у полон Росією. Також "Знай.ua" писав, Трамп призначив свого улюбленця міністром оборони.