У столиці Болгарії Софії активістами була організована акція за звільнення українських моряків, захоплених у полон Росією. Для цього вони прикрасили ялинку жовто-блакитними корабликами, що особливо символічно, адже ялинка була подарована російським урядом. Як передає "Укринформ"про це повідомили у "Всесвітньому русі патріотів України".

Місцем проведення стала площа біля собору Святого Воскресіння. Організатори розповіли, що ініціатива надійшла від болгарських громадян, які були обурені тим фактом, що перед знаковою для Болгарії церквою – храмом Святого Воскресіння, встановлена ялинка, яку подарувала країні Росія. До них приєдналися представники української діаспори, громади.

Оскільки весь світ вже чув про жахливий злочин російських військових стосовно українських моряків в Керченській протоці, то було прийнято рішення прикрасити ялинку особливими корабликами. Вони пофарбовані в кольори прапора України, а також на них написані імена українських моряків, які на даний момент знаходяться в полоні у країні-агресорі.

Популярні новини зараз
Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Тим часом американське посольство в Україні закликало російську владу відкрити Керченську протоку для руху всіма судами, оскільки протидія цьому є прямим порушенням міжнародного права. Крім того, в ньому повторно підтвердили всебічну підтримку України перед обличчям кремлівської агресії і підкреслили обов'язок дотримання Росією норм міжнародного права.

У посольстві уважно стежать за ходом розвитку подій і закликають російську владу відпустити захоплених українських моряків, а також поважати суверенітет і територіальну цілісність нашої країни.

Нагадаємо, раніше наголошувалося, що в одеський порт зайшов розвідувальний корабель ВМС Великобританії, що означає підтримку Україні перед обличчям російської агресії.

Як повідомляв портал "Знай.uа": присутність кораблів Росії і США в одній акваторії поблизу Арктики, для останніх можуть мати несподівані наслідки.

ТакожЗнай.uа" писав, що український міністр оборони заявив про необхідність збільшення присутності України в Азовському морі, щоб дати відсіч хамським діям Росії.