Останні хвилини минулого року традиційно будуть супроводжуватися слова Петра Порошенка. Щорічно його привітання схожі між собою, відрізняються лише обіцянки.

Президент вітає українців вже чотири новорічних ночі поспіль. Антураж незмінний - ялинка і Михайлівський собор. Сценарій теж не змінюється: в першу чергу президент згадує минулий рік. Перша частина спогадів включає в себе фрагменти найяскравіших подій. Після аналізу минулорічних подій Порошенко дає обіцянки на наступний.
Своє перше привітання в ролі президента гарант почав з війни. Згадав трагічні події 2014 року - збитий Боїнг, Іловайськ, Дебальцеве. Пропонував вшанувати загиблих хвилиною мовчання. А ось гасла "Слава Україні" якось соромиться. Говорив впевнено і з душею, але відчувається відсутність читання тексту з суфлера.

Політтехнологи відзначали: "Це ще не президент-мілітарист. Це президент, який прийшов на хвилі народної любові. Його вітання мають позитивний контекст".

Популярні новини зараз
Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще

Наступна новорічна промова Порошенко також почалася з згадки війни. Другу частину присвятив відносинам між Україною і Євросоюзом. Запевнив, що найближчим часом відкриється зона вільної торгівлі з Європою.

А ще пообіцяв боротися з багатіями і представив Антикорупційним бюро. Вперше в його привітанні з'явилася сім'я і гасло, який рік тому він посоромився вимовити.

Пройшов рік. Місце зустрічі той же, Михайлівський собор. Вихід президента відбувся під рок-версію українського гімну. Ялинка прикрашена іграшками у вигляді голубів миру. Вперше гарант почав промову з плюсів, а не з війни.
Порошенко згадав про перемогу на Євробаченні, перемогу олімпійців і паралімпійців. Також пообіцяв економічні успіхи і безвіз.

Напередодні 2018 року президент похвалився отриманим безвізом і розгромом "Газпрому". Безумовно, дісталося і Тимошенко, адже саме вона уклала непоганий контракт з Росією.

Між іншим, практично в кожній промові Порошенко так чи інакше згадується лідер БЮТ. Ймовірна причина - це те, що тексти пише Олег Медведєв, колишній піарник лідера "Батьківщини", який знає, як підколоти колишнього керівника.

Очікується, що в 2019 році, Порошенко не забуде про Тимошенко, оскільки на даному етапі передвиборчої кампанії лідирує саме вона.

Так як передвиборна гонка почалася 31 грудня, мова Порошенко буде більше схожа на передвиборний ролик. А почне він її з згадки про створення Православної церкви України.

Як вважають політтехнологи: "Порошенко буде показувати себе не просто як головнокомандувач, який брязкає зброєю, але як караючий меч нової духовної України. І в цьому є певна небезпека. Чим більше ми ставимо на авторитарні тенденції, на релігійне, а не світське, тим більше ми стаємо схожі на свого антагоніста - на Росію ".

Безумовно, знайдеться місце і полоненим морякам, а також подій в Керченській протоці. Запис роликів робиться в останні вихідні, щоб не пропустити важливих подій.

Виступи Порошенко готують в Інституті стратегічних досліджень. Однак редагує тексти згаданий вище Олег Медведєв. Він вміло перебільшує досягнення Порошенко, а ще краще виправдовує невдачі.

Нагадаємо, раніше наголошувалося, що Порошенко відзначить Новий рік по-особливому.

Як повідомляв портал "Знай.ua": велика ймовірність перемоги Зеленського на президентських виборах.

Також "Знай.ua" писав, що господар Кремля не відправив новорічне привітання кільком країнам.