Президент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган дав доручення главі МЗС країни Мевлют Чавушоглу підняти питання про вільний прохід через Керченську протоку і повернення захоплених Росією українських кораблів

Про це народний депутат України Мустафа Джемілєв повідомив в інтерв'ю виданню Укрінформ.

"Глава МЗС Туреччини Мевлют Чавушоглу сказав, що президент Ердоган дав йому доручення на всіх платформах піднімати питання про вільному проході Керченською протокою і необхідність повернення наших суден, захоплених в полон", - наголосив Джемілєв.

Він сказав, що в розмові з главою МЗС Туреччини піднімалося також питання звільнення полонених моряків.

"Він (Чавушоглу - ред.) також сказав, що створюється враження, що Путін не хоче вирішувати це питання і звільняти моряків до виборів ", - зазначив Джемілєв.

Популярні новини зараз
Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку
Показати ще

Народний депутат вважає цинічним такий підхід з боку президента РФ.

Раніше президент Туреччини розглядав можливість стати посередником між Україною та Росією щодо врегулювання ситуації в Азовському морі.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що телефонна розмова президента США Дональда Трампа і президента Туреччини Реджепа Тайіпа Ердогана, в якому обговорювався виведення американських військ з Сирії, закінчилася справжньою катастрофою. Відомо, що Мэттис та інші радники намагалися переконати Трампа прийняти рішення про виведення військ США, однак Трамп заявив, що перебування там стоїть ціле стан", і ставив питання, навіщо це потрібно і що від цього отримують США.

Як повідомляв портал "Знай.uа"щоб зменшити шкоду для колективної безпеки НАТО через купівлю російських комплексів ППО С-400 Тріумф, Анкара може негласно пустити американських військових інженерів вивчити ці зенітно-ракетні системи, коли вони будуть передані Туреччини.
"Знай.uа" писав, що американський президент Дональд Трамп і турецький лідер Реджеп Тайіп Ердоган домовилися про більш ефектною координації дій Сирии. Як розповіли в адміністрації, Ердоган повідомив Трампу про стурбованість Туреччині з-за присутності і дій терористичної організації PKK / PYD / YPG.